Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Eduardo o supergolu: Znao sam da ću pucati petom

Eduardo da Silva
AFP
18.02.2010.
u 21:00

Šestog ožujka nogometaši Burnleyja dolaze u goste Arsenalu na Emirates u dvoboju 29. kola Premiershipa. Prizvat će lijepa sjećanja kod Eduarda da Silve.

Godinu dana prije utakmice koja će se igrati sljedećeg mjeseca, konkretno osmog ožujka 2009. godine, Arsenal je tada drugoligaša Burnleyja pobijedio na svom stadionu 3:0 u četvrtfinalnom dvoboju FA Kupa, a hrvatski je napadač zabio sedmi najljepši gol u povijesti sjevernolondonskoga nogometnog kluba, kako su odlučili Arsenalovi navijači u anketi provedenoj prošlog ljeta.

U 51. je minuti na ubacivanje Alexandrea Songa krasnim udarcem vanjskim dijelom stopala, djelomično petom, pogodio rašlje gostujućeg gola za 2-0 vodstvo. Eduardo je u tu utakmicu ušao kao kapetan Arsenala, a nastupio je tek drugi put nakon jednogodišnje pauze prozročene teškim lomom noge i gležnja.

Danas, kada govori o tom golu, sjeća se:

- Sjećam se da je lopta došla s lijeve strane - rekao je 27-godišnji Hrvat za Arsenalovu televiziju dodavši:

- Andrej Aršavin dobio je loptu i proslijedio je za Kierana Gibbsa, koji ju je iz prve odigrao za Songa. Song je ubacio na daljnju vratnicu na mene. Bila je to dobro odmjerena lopta, upućena u pravo vrijeme. Kada vam dobra lopta dođe na pravo mjesto, zapravo je sve lako.

- Imao sam se vremena pripremiti na nju. Kad sam vidio na koji način ide prema meni, odmah sam pomislio: "Dođe li do mene, udarit ću je vanjskim dijelom kopačke" - otkrio je Eduardo.

Komentara 1

SA
satar
22:43 18.02.2010.

obilježimo godišnjicu eduardovog gola na dostojan način.Smiješan članak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije