Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARSENAL

Eduardo: Odradio sam vrlo dobru sezonu za momčad

Eduardo da Silva
AFP
01.05.2010.
u 14:55

Sezona koja se bliži kraju nije bila nimalo naklonjena hrvatskom nogometnom reprezentativcu Eduardu. Zbog brojnih ozljeda, nijednu utakmicu u Premiershipu za svoj Arsenal nije odradio od početka do kraja.

Uglavnom je ulazio s klupe, a u 23 prvenstvene utakmice je samo tri puta bio strijelac, ali i sedam puta asistent. Ukupno je u svim natjecanjima hrvatski napadač postigao šest golova.

- Sretan sam jer sam igrao u nekim utakmicama, ali sam i razočaran jer sam propustio brojne prigode. Ali, to je normalno - kazao je Eduardo u razgovoru za klupsku televizijsku postaju.

- Ove sam sezone odradio vrlo dobar posao za momčad. Više sam sudjelovao u igri nego djelovao kao strijelac - dodao je Arsenalov nogometaš objasnivši i koja mu pozicija u napadu najviše odgovara.

- Radije igram na lijevoj ili desnoj strani nego u sredini napada, ali šef odlučuje. Lakše je naravno kad igramo s dvojicom napadača, ali igrat ću gdje me god trener postavi.

Eduardo je ove sezone često izbivao zbog ozljeda, najprije je imao problema s tetivom koljena, potom i s bedrenim mišićem, a nedavno je slomio i nožni prst. Sve se to događalo u njegovoj prvoj potpunoj sezoni nakon što je izbivao gotovo godinu dana nakon loma gležnja u veljači 2008. godine.

- Imao sam nekoliko ozljeda ove sezone zbog kojih sam izbivao nekoliko tjedana. Možda mi tijelo nije bilo spremno nakon duge stanke, možda mi je trebalo još jedan tjedan za stopostotni oporavak.

Arsenal je i ove sezone prosuo priliku da uhvati naslov engleskog prvaka. Dva kola prije kraja gotovo je sigurno da će osvojiti treće mjesto. Mogao bi ga osigurati već u ponedjeljak kod Blackburna.

- Profesionalci smo i moramo biti spremni na sve u životu. Moramo nastaviti igrati, pokušati pobijediti i ostati pri vrhu. U Blackburnu je uvijek teško, ali koncentrirani smo i želimo pobjedu.

- Ako pogledamo cijelu sezonu, postizanje pogodaka nam nije bio problem, bili smo vrlo, vrlo efikasni. No, ono što moramo popraviti sljedeće sezone je igra u obrani. Primili smo gotovo 40 golova, a to je definitivno previše ako želimo biti prvaci - zaključio je Eduardo.

Komentara 2

AN
Andreeejjj
15:10 01.05.2010.

DUDU nisi ti za tako jake klubove, odi u Belgiju ili se vrati u Dinamo. Tu ces bar dati po koji gol!

OB
-obrisani-
17:37 01.05.2010.

Nema problema Dudu..Nadoknadičeš ti sve te prigode sa kockastima u Južnoj Africi..Biče užitak pratiti taj kockasti balet izvan stadiona..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije