Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska

Džeko sa četiri gola potopio Tottenham

Džeko i Spahić (1)
Grgo Jelavić/PIXSELL
28.08.2011.
u 16:28

U 3. kolu engleskog prvenstva nogometaši Manchester Cityja pobijedili su u gostima Totenham s 5:1. Četiri gola za Ctiy zabio je reprezentativac BiH Edin Džeko, a jedan Agüero. Za domaćine je strijelac bio Kaboul

Sa četiri postignuta pogotka, reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, potopio je Tottenham na White Hart Laneu! Manchester City je odnio bodove iz Londona pobijedivši 5:1 (2:0), u utakmici u kojoj je Luka Modrić odigrao 66 solidnih minuta. S travnjaka je ispraćen pljeskom većeg dijela gledatelja, iako je bilo i malo zvižduka i uzvika negodovanja. A lako je moguće da je to bila i posljednja Lukina utakmica za Spurse...

Naime, na stol Totenhamova predsjednika, Daniela Levyja, stigla je dosad najveća ponuda Chelsea za Luku Modrića! Roman Abramovič ovaj put nije škrtario i ponudio je, prema pisanju "Daily Maila", čak 45 milijuna eura za našeg reprezentativca. Tako bi, eto, ova sapunica uskoro trebala završiti, a u ova dva mjeseca Chelseajeva je ponuda, s početnih 25 milijuna eura, poskočila gotovo dvostruko, do 45 milijuna eura.

Takav smo epilog, uostalom, i najavili u lipnju, kad smo dobro procijenili da će Levy stalno dizati cijenu Modriću, sve dok ne dođe do te svote. Naime, Tottenham je dosad u Modrića uložio oko 25 milijuna eura i bilo bi smiješno prodati ga za manje novca od 45 milijuna eura, posebno ako postoji klub koji to može platiti. Levy je to dobro nanjušio i vrlo je vjerojatno da će do kraja prijelaznog roka (srijeda u ponoć), Modrić preseliti na Stamford Bridge.

Inače, na zadnjem sastanku Levyja i Modrića, dogovoreno je da bi Modrić, ostane li u Tottenhamu, imao za 20.000 funta veću tjednu plaću, zarađivao bi 85.000 funta. No, preseli li u Chelsea, tamo će zarađivati oko 130.000 funta tjedno...

Izvrsno su prvo poluvrijeme odigrali Tottenham i City (udarci na gol 14:9 za City!), a na odmor se otišlo vodstvom gostiju 2:0. Oba su gola pala u koprodukciji Nasri – Džeko, u oba navrata Ćorluka nije uspio spriječiti centaršut Cityjeva debitanta Nasrija (došao iz Arsenala) s lijeve strane, oba je puta Kaboul bio lošije postavljen od Džeke u petercu i bosanski je reprezentativac dva puta poentirao – najprije nogom (34. minuta), pa onda i glavom (41.).

Osim golova, vidjeli smo i niz prilika na obje strane, igralo se brzo i napadački. Modrić je bio solidan, preko Ćorlukine su strane "procurila" oba gola gostiju, a malo viđeni Niko Kranjčar požalio se na ozljedu i u poluvremenu je ostao u svlačionici. A sve je na White Hart Laneu bilo vrlo brzo okončano, Edin Džeko je svojim trećim pogotkom, s dva metra, nakon akcije Aguera i Yaya Tourea, potopio domaćina i postavio nedostižnih 3:0!

 Pet minuta kasnije Aguero je driblinzima "slomio" Dawsona i zabio i četvrti gol za goste, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Kaboul u 68. minuti. Konačnih 5:1 postavio je Džeko u 93. minuti... Spomenimo da je zadnjih 18 minuta Tottenham igrao s igračem manje, jer je teren morao napustiti ozlijeđeni Van der Vaart, a Redknapp je već ranije napravio tri izmjene...

- City ima bolje igrače od Barcelone, za svaku poziciju u momčadi Roberto Mancini ima na raspoložbi dvojicu klasnih igrača! Teško im je parirati i budu li ovako igrali svaku utakmicu, osvojit će naslov prvaka znatno prije nego to mnogi misle – rekao je nakon dvoboja Tottenhamov menadžer, Harry Redknapp.

Ključne riječi

Komentara 16

XI
xiulo
17:02 28.08.2011.

kranjčar je bio jedan od najgorih igrača na terenu. arapi su potrošili preko milijardu dolara na mancester city u par godina, lako tuđim kurcem mlatit po tarabi, lako je tako pobjeđivat osrednje ekipe poput tottenhama. ako sada levy ne prodaa modrića nikad ni za jednog igrača neće više dobit takve novce. mislim da modrić odlazi do kraja prelaznog roka to je predobra prilika za levyja valjda nije tolko glup da obije taj novac.

II
izvor istine
17:29 28.08.2011.

Sa ovim Abramovicem doista nije sve u redu. Prije nekoliko mjseci daje ogromne novce za igraca kojeg ce vise drzati na klupu nego u igru, a sada ga neko nalozio da igraca koji ne vredi vise od nekih 5-6 mil eura plati cak 45.Da je on nesto vredeo doveli bi ga u mancester,ovako siguran sam da pravi jos jedan ogroman promasaj i nakon sezone ne preostaje mu nista drugo vec da proda celzi

HR
hrvatin
16:56 28.08.2011.

Tottenham je nula sa modricem i bez njega,a snjim je jos veca nula.Ako ga ne zele prodati za 40 mil eura onda sigurno mogu svi u ludnicu.On ne vrijedi ni 5.A i abramovicu treba pregled mozga ako doista nudi taj novac za igraca koji nije ni prosjecan i nikada nije odlucio utakmicu.Ako on vrijedi 40 milijuna,koliko onda vrijedi dzeko?Osim toga,odlicni nasri,je presao iz arsenala u city za 28 milijuna eura!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije