Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornikove brige

Dudu i Schildenfeld su najbolji strijelci kockastih

'06.09.2010., Brezice, Slovenija - U Brezicama hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoci sutrasnje kvalifikacijske utakmice za europsko prvenstvo 2012. protiv Grcke.Eduardo
'Igor Kralj/PIXSELL'
06.10.2010.
u 08:01

Hrvatski reprezentativci koji konkuriraju za Tel Aviv ove su sezone postigli samo 19 pogodaka, a Izraelci 28. Kockastima je smanjeno i vrijeme igranja u klubovima, igrali su samo 63 posto vremena, a najmanje Kranjčar - tek 15%.

Otpadanjem Nikice Jelavića zbog ozljede gležnja, najbolji strijelci koji će konkurirati za utakmicu s Izraelom ostali su Eduardo da Silva i Gordon Schildenfeld! Dok je Jelavić u 14 nastupa ove sezone zabio 10 golova, Eduardo i Šifo zabili su svaki po tri, čime su trenutačno najefikasniji među kockastima.

A ukupno su hrvatski igrači koji konkuriraju za susret u Tel Avivu zabili samo 19 golova, nasuprot Izraelcima koji su ih zabili 28.

Bilića sigurno najviše zabrinjava forma napadača. Ivica Olić nije uspio postići niti jedan gol u devet nastupa, kao niti Mate Bilić u šest nastupa u španjolskoj ligi.

Mandžo posti još od Kopra

Eduardo je svoja tri gola uspio zabiti u devet nastupa za Šahtar, dok Mario Mandžukić još čeka na prvijenac u službenoj utakmici za Wolfsburg. Mogao bi se još načekati, jer zbog slabe ga je forme trener McClaren povukao na klupu. Mandžo je od početka sezone ipak zabio dva gola, ali u dresu Dinama koji je u toj utakmici s 5:1 svladao Koper.

Izraelski napadači u boljoj su formi od naših, ponajviše Elyaniv Barda koji je u dresu Genta zabio šest golova u 11 nastupa.

Hrvatskog izbornika osim neefikasnosti zabrinjava i mala minutaža dijela naših igrača u klubovima.

Vjerojatno je u najgoroj situaciji Niko Kranjčar, koji je u dresu Tottenhama ove sezone igrao u samo pet od 13 utakmica, u dvije u ligi, te tri u Europi. Od mogućih 1200, igrao je samo 183 minute (15 posto).

– Niko nema sreće. Radi odlično na treninzima, ali s Garethom Baleom na lijevom krilu, što da se radi? Znam da mu je teško. Nevjerojatan je profesionalac i sjajan dečko – rekao je trener Spursa Harry Redknapp te dodao:

– Kranjčara i dalje imam u planu, puno je još utakmica do kraja sezone i sigurno će se naigrati.

Niko je, navodno, već počeo razmišljati o odlasku iz Tottenhama, a engleski mediji pišu da ga želi Monaco, te dva neimenovana engleska kluba.

Gabrić igra najmanje

Najmanje je od svih kockastih dosad nastupao Drago Gabrić, koji je u dresu svog novog kluba odigrao samo 63 minute od mogućih 630. Pitanje je zbog čega je Bilić uopće i pozvao Gabrića za akciju u Tel Avivu. Igrač kojeg je Trabzonspor poslao na posudbu, a minutaže se ne može domoći niti u jednom od slabijih turskih klubova Ankaragücüu, sigurno neće pomoći niti kockastima.

Ukupno su hrvatski reprezentativci u svojim klubovima ove sezone igrali 63 posto od maksimalnoga mogućega vremena. Izraelci pak u tome stoje još lošije, sa tek 45 posto. Inače, vrijednost kockastih koji konkuriraju za susret u Tel Avivu iznosi 144 milijuna eura, a Izraelaca samo 35 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Castro
Castro
09:13 06.10.2010.

Evo ga !!!! Docekao sam ovo pitanje koje sam postavio prije tjedan dana. Sto radi Drago Gabric u repki? Evo prilike vodecim ljudima da kazu otvoreno da je odlican igrac na toj poziciji i da nemamo boljeg rjesenja od njega. Ili on mora biti tu. Hej, Drago Gabric !!??? Garantiram da 95 posto navijaca Hrvatske ne zna kako izgleda taj decko. Al ok, mozemo trubiti koliko zelimo, on je tu i amen. Ali nije on ni bitan, bitan je odnos i nacin na koji je sve to pocelo funkcionirati i to nije dobro. SRETNO u petak, mozda si Izraelci zabjju auto-gol ili mi pruzimo extra jaku partiju...daj Boze.

LI
linder
09:24 06.10.2010.

Pa kad drugi ne dobiju priliku, daj Boze da i za Isrejalom budu samo da pobijedimo...

VA
Vatrenko
12:13 06.10.2010.

izraelci... ne zidovi... u izraelu zive i krscani i muslimani. Nemoj na takav fasistican nacin pisati. ne kvaris samo svoj ugled nego i moj i sviju nas hrvata koji to ne zele. Voli svoje ali i ne mrzi tudje... A to sto Grcka i Izrael nisu spanjolska i brazil - pa nismo ni mi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije