Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPINA H LIGE PRVAKA

Dudu asistirao Van Persieju za pogodak

Eduardo da Silva
Reuters
29.09.2009.
u 23:01

Sve dok u igru nije ušao Eduardo da Silva, nogometaši Arsenala nisu uspijevali zabiti gol Olympiacosu na Emiratesu u dvoboju drugog kola H skupine Lige prvaka.

Na kraju su Englezi slavili pobjedu 2-0.

Hrvatski je reprezentativac u 66. minuti zamijenio Tomaša Rosickog, te se 12 minuta kasnije na lijevom krilu lijepo otvorio Cescu Fabregasu, primio njegovo dodavanje izbjegavši zaleđe, istrpio duel suparničkog braniča te superprecizno povratnom loptom asistirao dobro postavljenom Van Persieju, koji je Arsenal doveo u vodstvo.



Na 2-0 u 86. je minuti povisio Andrej Aršavin, koji je petom u mrežu proslijedio ubacivanje Cesca Fabregasa s desne strane.




Arsenal je bio apsolutno dominantna momčad na travnjaku. Držali su Londončani 58 posto vremena loptu u svom posjedu, te prema Nikopolidisu uputili 22 udarca (12 u okvir) spram Olympiacosovih šest (dva).

S dvjema pobjedama tako Arsenal predvodi ljestvicu H skupine. Može se reći da je ključnu ulogu u obama trijumfima Wengerova sastava imao Eduardo, obzirom da je na gostovanju u Liegeu zabio za 3-2.

U drugom dvoboju H skupine AZ je u Alkmaaru u prvoj minuti sučeva dodatka vremena izgubio dva boda protiv Standarda iz Liegea. Vodili su dotad domaći nogometaši Ronalda Koemana 1-0 golom Marokanca El Hamdaouija, lani najboljeg igrača i strijelca Eredivisieja, iz 48. minute. U 91. je izjednačio Traore.

Joey Didulica bio je na klupi domaće momčadi.

Liga prvaka, skupina H, 2. kolo:

AZ – Standard 1-1 (El Hamdaoui 48 / Traore 90+1)
Arsenal – Olympiacos 2-0 (Van Persie 78, Aršavin 86)

Redoslijed: 1. Arsenal 6, 2. Olympiacos 3, 3. Standard 1, 4. AZ 1

Ključne riječi

Komentara 8

VI
vino17
09:48 30.09.2009.

Svaka čast Eduardo. Majstoru je i 25 min dosta da pokaže kako treba imati mjesta u početnoj postavi.

OB
-obrisani-
23:40 29.09.2009.

Majstor ostaje majstor! Gdje su sada Večernjakovi forumaši da pohvale našega dragoga Dudua kojemu je bilo dovoljno da uđe pred kraj utakmice, promiješa grčku obranu, koja je do tada lako izlazila na kraj s tromim Arsenalovim napadačima, te na tacinii servira Seki (van) Persi(ju). Takvu loptu ne bi promašio ni legenda Olić. I još nešto! Arsenalov trener Wenger radi Biliću uslugu i štedi Eduardoa uoči Kazahstana, tako da mu valja dodatno zahvaliti.

BE
beaver
03:43 30.09.2009.

kao sto san naglasio ranije; eduardo je svijetka klasa i bentder my nije ni do gleznja. dudu ima sto u engleskoj kazu \"all around game\". ima dodavanje, zna zabiti. svaka mu cast , kakav je to majstor. da nije bilo onih mesara is biringhama cijena bi mu bila kao ronaldu. ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije