Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan bebek

\"Drski razbojnik\" za kojim se praši idealan je za derbi

\'10.09.2011., Split - Nogometna utakmica 7. kola 1. HNL, NK Hajduk - GNK Dinamo. Krasimir Balakov, Ivan Bebek Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL\'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.03.2012.
u 20:48


Bebeka u velikim derbijima nije bilo 2,5 godine, vratio 
se u rujnu 2011.

Riječanin Ivan Bebek (34) prvi je sraz Dinama i Hajduka sudio još 2003. godine u Superkupu, kada su plavi u Maksimiru slavili 4:1, a u Prvoj HNL u derbiju debitirao je u prosincu iste godine, kada je na Poljudu bilo 3:1 za Hajduk.

Bebekov \"najveći\" derbi dogodio se u veljači 2009. godine kada je Hajduk na Poljudu slavio 2:0. Tko se još ne sjeća famozne Mamićeve konferencije za novinare poslije derbija na kojoj je opsovao komentatora Blažička, a riječkog suca nazvao \"drskim razbojnikom\" zbog dosuđenoga jedanaesterca za Hajduk (ruka Calella) i neisključivanja Jurice Buljata nakon brutalnog starta na Mandžukiću.

Mamić mu sve oprostio

Nakon tog igrokaza, Mamić je čak tražio uvođenje stranih sudaca, a njegov pritisak donio je Bebeku neprolaznu ocjenu 7,9, dvije utakmice na ledu i čak dvije i pol godine mirovanja u velikim derbijima do rujna 2011. godine. Po tome što ga je povjerenik Peraić dva puta delegirao za derbije ove sezone, može se zaključiti kako je Dinamov gazda Bebeku sve oprostio.

Unatoč repovima, Ivan je, poput svojedobno Širića, idealan sudac za derbi. I za Širkanom se uvijek prašilo, ali su ga uvijek ponovno zvali...

Bebek, djelatnik osiguravajuće kuće i bivši karatist, u međuvremenu je spuznuo na Uefinoj rang-listi i sada je član prve jakosne skupine (55 sudaca, iznad njih su elitna i napredna skupina, u kojoj je Mario Strahonja). Zbog nekoliko kikseva u europskim utakmicama, možda više neće imati priliku suditi utakmice Lige prvaka. Najviši domet ostaje mu Europska liga, u kojoj je prošle jeseni opet bilo pritužbi na njega. U Salzburgu je na utakmici Red Bull – Athletic Bilbao nakon vodstva domaćina 2:0 dosudio dva jedanaesterca za Baske (završilo je 2:2) pa su ga žestoko opleli Austrijanci smatrajući kako ih je teško oštetio.

Sudio saudijske derbije

Međutim, od kontrolora dobio je prolaznu ocjenu pa je u prosincu sudio i sraz Anderlecht – Lokomotiv Moskva (5:3). U bogatoj međunarodnoj karijeri, Bebek je sudio i najveći derbi u Saudijskoj Arabiji, Al Nasr – Al Ahli u Riyadhu, a okušao se i u jednom od najužarenijih svjetskih derbija, Al Ahli – Zamalek u Kairu...

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
21:50 14.03.2012.

Jadna majko ko nam sudi. Ovo je maslo duha iz mocvare u korist kluba iz mocvare. Jovo ni ovo ti nece pomoci. Ajmo Dinamo, iako ste na plus deset igrajte najbolje sta mozete. Samo pobjeda dolazi u obzir

LI
list68
08:52 15.03.2012.

HAHA! Budalo, pa znaš li ko je klub iz \"močvare\". Koliko te \"tatek\" plaća da \"bljuješ\", tu na forumima. Što ćeš raditi kad Mamić uskoro ode, a dynamo više ne bude povlašteni klub. Budaletino.

DO
dodotatino
11:34 15.03.2012.

list 68. lakše je da je neko drugi kriv za moje neuspjehe nego da se pogledam u ogledalo i sam sebi u oči kažem istinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije