Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Drogba odveo Chelsea u osminu finala, preokret u Dortmundu

Didier Drogba, Chelsea
Reuters
06.12.2011.
u 23:23

Dortmund je vodio 2:0 protiv Marseillea, no u samoj završnici francuska je momčad preokrenula rezultat, pobijedila 3:2 i otišla u osminu finala.

Predvođeni sjajnim, dvostrukim strijelcem i dodavačem, Didierom Drogbom, nogometaši Chelsea svladali su Valenciju 3:0 i izborili nastup u osmini finala Lige prvaka, dok će španjolska momčad nastaviti natjecanje u Europskoj ligi! Drogba je razveselio Stamford Bridge pogotkom već u 3. minuti, u 22. je 2:0 postavio Ramires, nakon dodavanja Drogbe i velike pogreške braniča Victora Ruiza. Valencia se nije predavala, imala je šanse, no ovaj put je vratar Čech bio odličan, a Drogba je svojim drugim zgditkom u 76. minuti postavio konačnih 3:0.

Spomenimo samo da su na klupi Chelsea sjedili Lampard, Torres, Malouda i Kalou – trener Andre Villas-Boas je riskirao, pogodio i produžio život na plavoj klupi... Kakav se preokret zbio u Dortmundu! Domaćin je vodio 2:0 (Perišić je ušao u 46. minuti), držao 2:1 do 85. minute, a onda je Marseille u samo dvije minute zabio dva gola (Ayew i Valbuena) i otišao u osminu finala! Značilo je to da Olympiakosu ništa ne znači 3:1 pobjeda protiv "šarenog" Arsenala, Grci će proljeće dočekati u Europskoj ligi. Porto nije uspio doma svladati Zenit, golova nije bilo i Rusi su otišli u osminu finala, a Portugalci nastavljaju natjecanje u Europskoj ligi.

Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta u gostujućoj 2:0 pobjedi Šahtara kod Apoela, dok je Eduardo ušao u 78. minuti. Šahtar je pobijedio, ali se i napromašivao (Luiz Adriano nije iskoristio 11-erac), Apoel je ovaj put izgledao poput "malog miša". No, bilo je to kasno buđenje Šahtara i Apoel je sa Zenitom prezimio u Ligi prvaka. Pinto - Montoya, Bartra, Fontas, Maxwell - Dos Santos, Thiago Alcantara, Sergi Roberto - Cuenca, Rafinha, Pedro.

To je, eto, bio sastav Barcelone kojeg je trener Josep Guardiola sučelio Bate Borisovu u bodovno nevažnom dvoboju. I takva, pričuvna momčad Barce upisala je visoku 4:0 pobjedu! Sve je i u Barceloni podređeno subotnjem El Clasicu, dodajmo da je Guardiola na klupi od iskusnijih igrača imao samo Piquea. "Veliki dečki" gledali su utakmicu iz svečane lože i razmišljali o Realu...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije