Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovečki travnjak je spreman

Dovečer: Osjećane neće dočekati kaljuža

'11.07.2009., Cakovec - Medjunarodni turnir kup grada Cakovca. NK Medjimurje - NK nafta Lendava odigrali utakmicu pod novom rasvjetom. Mario Darmopil, kapetan NK Medjimurja. Photo: Vjeran Zganec-Rogul
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
13.03.2010.
u 12:03

Od osamnaest igrača u gostujućem zapisniku petnaest je poniklo u osječkoj školi nogometa. Da nisu ozlijeđeni Pavličić i Đikić, bilo bi ih sedamnaest.

Susret Međimurja i Osijeka dvoboj je različitih nogometnih filozofija. Osječani na čakovečki stadion dolaze sa 15 od ukupno 18 igrača iz vlastite nogometne škole, a čast domaćina branit će jedan, možda dva igrača ponikla u međimurskoj školi nogometa.

Da Pavličić i Đikić nisu na popisu ozlijeđenih, Osječani bi na klupi imali čak 17 vlastitih igrača.

Djeca bježe u Varteks

Razlog što se Međimurje ne može pohvaliti istim ili barem sličnim podacima, leži u lošoj politici prema radu s mlađim igračima. Doduše, mnogo je i objektivnih razloga, poput katastrofalnih infrastrukturnih uvjeta. Zbog manjka kvalitetnih terena i svlačionica Čakovčani se nisu mogli usavršiti i postići onoliko koliki im je potencijal. Međimurje je tako danas možda i jedini prvoligaški klub koji nema teren s umjetnom travom!

- To je razlog što su nas svake sezone napustila i desetorica mladih igrača. Odlaze u Varteks, Slaven Bepulo, prema Zagrebu... Ne možemo im zamjeriti, idu za boljim uvjetima – kaže sportski direktor Međimurja, Miljenko Dovečer.

To bi se ipak trebalo promijeniti.

– Osnovali smo novu sportsku udrugu. Riječ je o Nogometnoj školi Međimurje Čakovec, a nastala je spajanjem dvaju čakovečkih klubova. U njoj rade treneri iz Međimurja i Čakovca. Nadamo se kako smo napokon dugoročno postavili kvalitetne temelje rada s djecom. Želimo li uspjeti kao stabilan prvoligaš, moramo nešto učiniti. Bez kvalitetne nogometne škole teško ćemo u tome uspjeti – poručuje Dovečer.

Riješena nesnošljivost

Obnovljena suradnja Međimurja i Čakovca ima veliko značenje. Suparništvo među njima često je u povijesti prerastalo u veliku nesnošljivost.

– Svima je u interesu imati dva jaka nogometna ligaša. Zato smo na posudbu u Čakovec već poslali osam naših juniora, koji bi im trebali pomoći u borbi za ulazak u Treću hrvatsku nogometnu ligu. To su mladići na koje se ozbiljno računa za prvu momčad Međimurja, i to već sljedeće sezone – izvijestio je Dovečer.

a Uoči današnje utakmice iz Osijeka su upućene i otrovne strelice na račun čakovečkog travnjaka. Ulog je velik, stoga prigovori i nisu čudni.

– Neka se Osječani ne brinu. Neće ih, kako najavljuju, dočekati snijeg i kaljuža. Travnjak je već očišćen. Napravili smo to na vrijeme, i to ručno, tako da je teren u odličnom stanju – poručuje Dovečer.

Trener Srećko Bogdan ne može računati na "kartoniranog" Bubala i već dulje ozlijeđenog Georgievskog. (rp/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije