Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alen Peternac

Dinamu nije bio dobar, pa je rekord postavio u Španjolskoj

Luka Modrić
AFP/Reuters
29.12.2009.
u 10:13

Alen Peternac je prvu domaću utakmicu za Dinamo trebao odigrati 13. svibnja 1990. u Maksimiru protiv Crvene zvezde, no ta utakmica nikad nije odigrana, ali je datum ušao u povijest zbog Bad Blue Boysa koji su tada "obranili" Maksimir.

– Tjedan prije debitirao sam za prvu momčad, izgubili smo u Ljubljani od Olimpije s 0:3 – kaže Peternac, koji je iz Dinama otišao u Segestu, potom i u uspješnu španjolsku pustolovinu.

Ušao je u povijest – španjolskog Valladolida! U pet godina igranja, naime, Peternac je postigao 53 gola i najbolji je prvoligaški strijelac toga kluba. Za prvu momčad Dinama odigrao je samo 39 utakmica (zabio je sedam golova).

Zarađeni je novac Peternac najprije uložio u ugostiteljski biznis.

– S partnerom sam držao diskoklub u Marbelli, no izašao sam iz tog posla. Sad živim na relaciji Zagreb – Madrid, obitelj mi je u Zagrebu, bavim se menadžerskim poslom i nadam se da ću na zimu odvesti nekog hrvatskog igrača u Španjolsku – kaže Peternac i pojašnjava svoj izbor:

– Iako jesenas nije igrao zbog ozljede, Luka Modrić je za mene broj jedan.

Odmah iza Luke smjestio je Niku Kranjčara, pa Eduarda.

– Niko igra najbolje u životu, dokaz tome je i transfer u Tottenham. Dudu je, pak, na Modrićevoj kvalitativnoj razini, ali ozljede su ga opet sputavale.

Svoje je mjesto na Peternacovu popisu pronašao i Cibalijin nogometaš Tomislav Pavličić:

– Najbolje je ocijenjeni igrač u Prvoj HNL, siguran sam da može igrati u Dinamu ili u Hajduku. Badelj je svakako nada godine – zaključio je Peternac.

Ključne riječi

Komentara 1

PE
petracan
10:45 29.12.2009.

Ma ne , zasada jedino dinamovo dijete je Tomo Šokota kojem su nudili da se iz Portugala vrati u hajduk , a on je navodno izajvio da će radije prestati igrati nogomet nego igrati u hajduku !!!!! To su izjave dinamove djece , zato i uprava koja se ponaša tako kako se ponaša prema tim igračima i nije prava uprava !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije