Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PLASMAN U SKUPINE EUROPSKE LIGE

Dinamu mađarski Gyor, Hajduku Unirea

Dinamo - Hajduk (1)
Željko Lukunić/Pixsell
06.08.2010.
u 14:00

Za plasman u skupine Europske lige Hajduk će se boriti s rumunjskom Unireom (Poljud 19. 8., Bukurešt 26. 8.), a Dinamo će prvu utakmicu igrati u Mađarskoj, plavi su izvukli Gyor.

REAKCIJE IZ DINAMA PROČITAJTE OVDJE

Za plasman u skupine Europske lige Dinamo će igrati s mađarskim Gyorom, odlučeno je ždrijebom. U gostima, na sjeveru Mađarske, plavi igraju 19., a uzvrat u Maksimiru 26. kolovoza. Na ždrijebu u Nyonu bio je i Damir Vrbanović, koji nije skrivao oduševljenje. Mogli su plavi ponovno izvući i FC Timişoaru (Rum), PAOK (Grč), Motherwell (Ško), Lausanne (Švi), Dnepr Mogilev (Bje)...

Hrvat doveo Mađare do Dinama

– Stadion je novi, pravi ljepotan, i igrati na njemu je pravi užitak. Osim toga, Osijek mi nije daleko. Tri sata vožnje i evo me kod kuće – govorio je bivši kapetan Osijeka Valentin Babić prije godinu dana, kada je odlazio u Mađarsku.

Babić, desni bek, u četvrtak je zabio jedini gol Montepellieru, a i oni su tražili prolaz s bijele točke, prvi je pucao također bivši kapetan Osijeka i zabio... Nakon jedanaesteraca rezultat u Francuskoj bio je 5:3 za Mađare koji su time osigurali utakmicu s Dinamom. Prošlu su sezonu u mađarskoj ligi završili kao trećeplasirani. Stadion ETO ima kapacitet 16 tisuća gledatelja.

U momčadi, osim Babića, igra i Hrvat Marko Dinjar, a u šarenom sastavu ima Rumunja, Srba, Brazilaca, Gabonaca, Estonaca, Alžiraca, Gruzijaca...

Hajduk u Bukurešt

Unirea utakmice igra na stadionu sa svega sedam tisuća sjedala, pa se europske utakmice igraju na stadionu Steaue u Bukureštu.

U momčadi su većinom Rumunji, od stranaca igraju srbijanski branič Ersin Mehmedović, brazilski veznjak Ricardo Fomes, portugalski napadač Antonio Semedo te Argentinac Pablo Brandan.

Nakon dvije utakmice u rumunjskom prvenstvu na desetom su mjestu, ispod Timisoare s dva neriješena susreta...

Parovi ždrijeba za doigravanje Europske lige:

PSG - Makabi
Bayer Leverkusen - Tavriya
CSKA Moskva - Anorthosis
Hajduk Split - Unirea
Feyenoord - Gent
Genk - Porto
Debrecen - Lovech
Aris - Austria Beč
Galatasaray - Karpati
Palermo - Maribor
Club Brugge - Dinamo Minsk
Omonia - Metalist
Vaslui - Lille
Napoli - Elfsborg
Sportin - Brondby
OC - Steau
Liverpool - Trabzonspor
Celtic - Ultrecht
Borussia Dortmund - Qarabag
AIK - Levski
Sturm - Juventus
Getafe - APOEL
Dundee United - AEK
AZ - Aktobe
Dnipro - Lech

Rapid Beč - Aston Villa
CSKA Sofia - TNS
Bešiktaš - HJK
Slovan - Stuttgart
Sibir - PSV
BATE - Maritimo
Lausanne - Lokomotiv Moskva
Gyor - Dinamo Zagreb
Odense - Morherwell
PAOK - Fenerbahce
Villarreal - Dnepr
Timisoara - Manchester City

Komentara 18

Avatar Topgen
Topgen
13:54 06.08.2010.

Opet rumunji ?! To vise nije ljubav , to je bjesnilo. Steta sto se prva ne igra tamo.

XY
xyxyxy
14:02 06.08.2010.

I Dinamo savršen suparnik. Ove godine kao da si sami izvlače suparnike. Bolje nije moglo. Dva kluba u Europi. Nazire li se scjetlost na kraju tunela...

XY
xyxyxy
13:48 06.08.2010.

Bolje nije moglo. Sreća mazi naše klubove ove godine. Svi protivnici su među lakšima u odnosu na one koji su se mogli dobiti. Samo što to ni Cibalija, ni DInamo nisu znali iskoristiti. A Hajduk je. I ovo nek iskoristi,, pa ćemo imati dva kluba u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije