Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILO JEDNOM

Dinamovci se svlačili u istoj kabini gdje i vatreni 1998.

'21.09.2011., Maksimirska 128, Zagreb - Strucni stozer NK Dinamo, glavni trener Krunoslav Jurcic sa svojim pomocnicima: Damir Krznar, Tomislav Rukavina. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/13
27.09.2011.
u 15:40

Dinamov trener Kruno Jurčić upoznao je stadion Gerland prije trinaest godina kada je tamo hrvatska reprezentacija pregazila Njemačku u četvrtfinalu SP-a 3:0. Danas na tom stadionu Dinamo igra protiv Lyona u 2. kolu Lige prvaka (20.45 sati)

Jurčić je u ponedjeljak Dinamove nogometaše doveo u svlačionicu u kojoj su se 1998. godine presvlačili hrvatski reprezentativci.

– Ovaj stadion zaista budi lijepe uspomene. Sjećam se dobro da je predsjednik Franjo Tuđman poslije te utakmice sišao u svlačionicu i čestitao nam na velikoj pobjedi nad Nijemcima. Inače, kabina za igrače ostala je ista kao i 1998. godine, a uočio sam samo da su klupe za pričuvne igrače danas ukopane, dok su tada bile u razini igrališta. Sve je ostalo na stadionu isto jer on je spomenik kulture. Lyon je ovdje želio napraviti novi stadion, ali mu nisu dopustili pa se gradi na drugoj lokaciji – kaže Kruno, koji protiv Nijemaca nije ulazio u igru.

Na SP-u je imao punu minutažu u susretima s Japanom (1:0), Rumunjskom (1:0) i Nizozemskom (2:1).

– Protiv Nijemaca sam se zagrijavao, no izbornik me nije uveo u igru, nije bilo potrebno. Posljednje 2-3 minute te utakmice svi su igrači i treneri na našoj klupi ustali, zagrlili se i zapjevali. A za uspomenu sam uzeo dres jednog njemačkog igrača, ne mogu se sjetiti kojega...

Utakmica protiv Elfa imala je burnu uvertiru u taboru Hrvata. Došlo je do pobune igrača jer su dobili premali broj ulaznica...

– Zbog toga smo bojkotirali večeru i otišli u grad na pizzu! Bili smo odlučni i nepokolebljivi, time smo pokazali zajedništvo. I svoj cilj ostvarili, jer smo na kraju dobili dodatni broj ulaznica – prisjetio se Jurčić detalja iz najsretnijega razdoblja igračke karijere.

Među slavnima iz Lyona bio je i Dinamov sportski direktor Zoran Mamić. Ni on protiv Nijemaca nije ulazio u igru niti je na SP-u odigrao ijednu minutu.

Ključne riječi

Komentara 5

KL
klubuhb1
20:11 27.09.2011.

a što reči: Dinamo večeras p**i..., eto vam materijala za štancanje minusa fučka mi se.

IV
ivaan
15:52 27.09.2011.

. Kakve veze ima što su se bivši vatreni svačili u kabini u kojoj se večera svlaće dinamovi igrači...

ZV
zvone247
17:17 27.09.2011.

isuse, rasplakat ću se od sreće.....NOT

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije