Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB U MONACU

Vaha: Belgijanci, PAOK i mi za drugo mjesto

Dinamo - Gyor (1)
Antonio Bronić/PIXSELL, Igor Kralj/PIXSELL
27.08.2010.
u 16:00

Ždrijeb u Monacu odredio je protivnike dvama hrvatskim predstavnicima u skupinama Europske lige.

Sve je izgledalo dosta dobro dok iz skupine najslabijih klubova ždrijeb u Monte Carlu nije Dinamu donio grčki PAOK.

Nisu htjeli PAOK

- Samo njih nismo htjeli iz te zdjele - rekao nam je jedan službenik kluba. No, sad više nema pomoći, sad skupina u kojoj će plavi tražiti prezimljavanje neugodna, teška i objektivno teško prolazna. Možda smo preveliki pesimisti, daleko veći od trenera Vahida Halilhodžića koji veli da je umjereni optimist. Možda zato jer ne čeka već 40 godina s plavim navijačem proljeće u Europi, jer nije osjetio godine koje su nosile neuspjeh.

- Moglo je biti i gore od ovoga, ali Europska liga postala je vrlo jaka, više od 50 posto tih momčadi igralo je Ligu prvaka, naša dva suparnika su je igrala. U ovoj je skupini sve moguće, sva tri suparnika su kvalitetna. Treba pokušati napraviti podvig što klubu dosad nije uspijevalo iako je imao kvalitetnije pojedince i momčadi - ocijenio je trener plavih.

Villarrealu je gurnuo ulogu prvog favorita skupine što i ne čudi.

- Ostale tri momčadi imaju ravnopravne šanse u borbi za drugo mjesto. Ako unaprijed kažeš da nemaš šanse, bolje je da i ne igraš. A mi ćemo za 20-ak dana biti spremniji. Treba vjerovati u prolaz jer u kolektivnom sportu sve je moguće, iako mnogo faktora utječe na konačan rezultat. A ja ću napraviti sve što mogu da budemo što bolji - dodao je Halilhodžić.

O Villarrealu nije trošio mnogo riječi, uostalom, njih većina dobro poznaje, imaju sjajne pojedince.

Grci dolaze usred zime

- Club Brugge ima vjernu publiku, pun stadion, jako su dobri kod kuće. A PAOK, e tamo je ludnica. Moram dobro spremiti momčad psihološki. Neće biti lako doći s ovog stadiona na tako vruć teren, tamo je čista ludnica i na to ćemo se nekako morati prilagoditi - rekao je Halilhodžić koji je svjestan da će se morati naraditi s plavima, da neće moći smanjiti ritam koji je imao otkako je došao u Maksimir i sjeo na užarenu klupu Dinama.

- Sav sam u nekakvoj gužvi, od svlačionice i terena do kluba, stalno sam kao nekakav duh koji ovuda luta, bavim se s puno toga. Kako sa sadašnjom momčadi, pa s transferima, a moram nekako složiti i svoju selidbu iz Francuske jer ovamo sam došao s plaže. Još i stan tražim u Zagrebu. Ali, nije Vahi najgore na svijetu - ostao je raspoložen trener koji će vatreno krštenje u Europskoj ligi imati protiv Villarreala.

I to je možda najbolje, najatraktivniji suparnik na početku natjecanja (16. rujna u 19 sati) napunit će stadion, bit će puno entuzijazma. A i kraj nije loš, bude li o čemu odlučivao, PAOK dolazi 15. prosinca, možda u gadnu zimu. 

Poklepović zadovoljan

- Moram još dobro upoznati naše protivnike, ovdje nije bilo lakih rivala, to su sve superkvalitetne momčadi, ali generalno gledano, na prvu ruku, možda imamo neke šanse. Nama je najvažnije da steknemo dragocjeno iskustvo jer smo mlada momčad i da prikazanim igrama opravdamo sjaj koji smo stekli dosad - kazao je neposredno nakon ždrijeba Hajdukov strateg Stanko Poklepović, koji mu je dodijelio Zenit, Anderlecht i AEK.

Skupina A: Juventus, Manchester City, Salzburg, Lech Poznan

Skupina B: Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Rosenborg, Aris

Skupina C: Sporting Lisabon, Lille, Levski, Gent

Skupina D: Villarreal, Club Brugge, DINAMO ZAGREB, PAOK

Skupina E: AZ Alkmaar, Dinamo Kijev, BATE Borisov, Sheriff

Skupina F: CSKA Moskva, Palermo, Sparta Prag, Lausanne

Skupina G: Zenit, Anderlecht, AEK, HAJDUK SPLIT

Skupina H: Stuttgart, Getafe, Odense, Young Boys,

Skupina I: PSV Eindhoven, Sampdoria, Metalist Harkiv, Debrecen

Skupina  J: Sevilla, PSG, Borrusia Dortmund, Karpaty

Skupina K: Liverpool, Steaua, Napoli, Utrecht

Skupina L: Porto, Bešiktaš, CSKA Sofia, Rapid

Dinamov raspored u Europskoj ligi:

16.09. Dinamo - Villarreal

30.09. PAOK - Dinamo

21.10. Dinamo - Club Brugge

4.11. Club Brugge - Dinamo

01.12. Villarreal - Dinamo

15.12. Dinamo - PAOK

Hajdukov raspored u Europskoj ligi:

16.09. AEK - Hajduk

30.09. Hajduk - Anderlecht

21.10. Zenit - Hajduk

4.11. Hajduk - Zenit

1.12. Hajduk - AEK

15.12. Anderlecht - Hajduk

Komentara 112

BA
baltazar
14:43 27.08.2010.

www.atdhe.net (live sports) bio je i prijenos izvlačenja

CO
Contractor
13:48 27.08.2010.

Dobro je,Hajduk u G!

D1
domoljub 17
00:45 27.08.2010.

barem cu uzivat gledajuci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije