Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL, 21. kolo

Dinamo se konačno \"raspištoljio\" - s 4:0 svladano Lučko

beqiraj
Marko Prpić/Pixsell
10.03.2012.
u 17:03

Momčad iz Maksimira u vodstvo je doveo Leko zabivši eurogol s 25 metara, a kasnije su golove zabijali Beqiraj, Leko s 11 metara, te Krstanović s 11 metara.

Dinamo je na gostovanju kod Lučkog upisao tri nova boda (4:0) i sad može mirno čekati subotu i veliki derbi s Hajdukom. Kad se pogleda rezultat, lako bi se dalo zaključiti da je to bila rutinska, lagana pobjeda Dinama u susretu s Lučkim.

No, u Kranjčevićevoj je prvo poluvrijeme sve bilo samo ne rutinski, iako je, doduše, nastavak bio lako odrađeni posao za maksimirsku momčad. \"Bezobrazni\" domaćini nisu parkirali \"autobus\" igrača pred svoj gol, nisu igrali bunker, nego su, zamislite, hrabro krenuli prema naprijed. I nisu bili nimalo bezopasni. Pa su tako i imali veliku priliku već u sedmoj minuti kada je Kelava uspio izvaditi udarac Žižića.

Ante Čačić malo je izmijenio svoju momčad (uobičajeno), ali nekakav pomak u igri nije se mogao vidjeti, izgleda da su svi u podjednakoj formi. O tome svjedoči podatak da je tek prvi udarac Dinamo uputio u 30. minuti (Beqiraj). No, srećom pa plavi imaju svog Xavija. Ne znamo koliko je dodavanja ovaj put imao Jerko Leko, ali se prometnuo u junaka. Odbijenu loptu iz 16-erca Lučkog dočekao je na volej i sa 26, 27 metara pogodio gornji lijevi kut vratara Lučkog. Drugi ključni trenutak dogodio se tri minute prije odmora.

Luis Ibanez je oduzeo loptu u samom kutu igrališta kod svojih vrata, odigrao Badelju, a ovaj dubinskom loptom izbacio Beqiraja u trku. Napadač plavih je s leđa otresao svog čuvara, stigao pred vratara Kovačića i \"povaljao\" ga gotovo kao Davor Šuker Kopkea u Engleskoj 1996., te se ušetao u gol za ipak mirnih i na kraju poluvremena zasluženih 2:0 za Dinamo. U nastavku su to onda plavi ipak rutinski odradili. Leko je prvo zabio iz jedanaesterca, a na kraju je s bijele točke zabio i Krstanović.

Nikola Pokrivač je konačno igrao, ali je i kažnjen zbog jednog intervjua. Rekao je da ga Dinamo želi potjerati, da ima dva kilograma viška, ispovjedio se i zato je navodno kažnjen sa 3000 eura. I to mu se neće oduzeti od ugovora koje plavi ionako sad plaćaju reducirano, nego kaznu mora platiti u roku od osam dana. Kakvi su to odnosi u klubu, više nikome nije jasno.

Komentara 20

GI
gismund
18:04 10.03.2012.

gdje se mogu pogledati golovi na netu?

DO
domagojb963
18:05 10.03.2012.

A Lučko je druga momčad Dinama?

JM
ja-ma
17:57 10.03.2012.

Ovo je pokvareno!Do sada je bilo \"mlađa sestra Lokomotiva\",pa sad mlađi brat Lučko\",pa će onda valjda uslijediti bratimljenje sa svim klubovima iz kontinentalnog dijelaHrvatske.Čudno da vam se nikada za Zadar ili Split nije omaklo \"Hajdukov mlađi brat\" već uvijek pokušavate osporiti Dinamove pobjede,a veličate \"hajdučke rapsodije\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije