Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALMÖ - DINAMO 0:2

Dinamo nakon drame ušao u Ligu prvaka!!!

Malmo Dinamo (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/20
23.08.2011.
u 22:40

Dinamovi navijači prije utakmice međusobno su se potukli na tribinama Malmöovog stadiona.

Došao je i taj dan! Dugo smo ga čekali, 12 godina, ali već i po zakonu velikih brojeva jednom je morao doći: Dinamo je u Ligi prvaka! Uspio je nakon sedam uzastopnih neuspješnih pokušaja (ovu mu je bio ukupno 12.), a posrećilo se čovjeku od kojega se to najmanje očekivalo. S osporavanim Krunom Jurčićem, stručnjakom koji je prije četiri mjeseca s Lokomotivom ispao iz Kupa "podsaveza" od Trešnjevke, a od  večeras je među najvećim uglednicima u Dinamovoj povijesti. Velikan, a tek su mu 42! Imamo Ligu prvaka i sada se opustimo i uživajmo! To se odnosi i na često prenapetoga i razdražljivoga trenera, i njegove igrače. Oni su svoje napravili i taman ne osvojili niti jedan bod u Ligi prvaka, pamtit će ih se kao heroje. S njima je Dinamo postao krema europskog nogometa, a usto zaradit će ogroman novac. Beogradski Partizan je s nula bodova u prošloj sezoni od Uefe inkasirao 8,5 milijuna eura, a Dinamo je već sad na 7,1 milijun. Bez TV prava, ulaznica... Samo jedna pobjeda donijela bi im još 800 tisuća. Naravno, osladit će se i igrači i stručni stožer, svaki s po 45.000, a zagrebačka publika dobit će tri spektakularne utakmice.

Dinamo, naravno, u Malmöu nije ponovio ludu noć iz Zagreba od prije šest dana, kada je Šveđanima zabio četiri komada. aleko od toga, plavi su živjeli na rubu, bilo je panike i strepnje za prolaz. Figueiredo je iz slobodnog udarca iskosa, preko živog zida, u bliži Kelavin kut, doveo Malmö u 69. minuti u vodstvo. U tim je trenucima Dinamo već imao igrača manje zbog nepromišljenog isključenja Vrsaljka. Naime, u 50. minuti nekontrolirano je uletio u suparničkog igrača, te će propustiti prvo kolo Lige prvaka. Samo nekoliko minuta kasnije, Rukavina je zapucao nevjerojatan zicer, pa u 68. minuti još jedan (sam ispred vratara). Kazna je stigla, a potom je Kelava morao spašavati (obranio velike šanse Larssona i Hamada). A nakon što je Jansson u 86. minuti zabio za 2:0, zavladala je prava panika! Jurčić je opet ludovao uz aut-crtu, jurišao, galamio, proganjao igrače k'o vrag grešnu dušu. Iako, i njega treba razumjeti, i za mladoga trenera ovo je bila posebna večer, prepuna emocija. I uspio je! Iako, ova Liga prvaka nije samo Jurčićev projekt, nego i Zajecov i Vahin. Primjerice, baš je šmeker Zeko prošloga ljeta prvi razbudio Sammirov talent, dok je Halilhodžić uigrao ovu momčad, osvojio naslov prvaka i omogućio joj kvalifikacije za LP. Iščekujući Real ili Barcu u Maksimiru, trebali bismo reći i "hvala monsieur Platini", hvala što ste Dinamu omogućili da u pretkolima igra protiv "jazavaca" iz treće europske lige, ali time bismo onda otvorili stare rane - zašto plavima ovo već nije treća Liga prvaka zaredom? Zato slavimo Jurčića, zahvaljujmo Sammiru i Kelavi...

Tijek utakmice

Dinamo - Malmö 0:2

Drugo poluvrijeme

KRAJ JE UTAKMICE. DINAMO SE S UKUPNIM REZULTATOM 4:3 PLASIRAO U LIGU PRVAKA.

90' Igra se pet minuta sudačke nadoknade. Žuti karton dobio je Šitum.

87' Izlazi Rukavina, ulazi Krstanović, a Ruki, naravno, zarađuje žuti karton kao i Sammir.

86' GOL 2:0 Jansson je zabio.

82' Izlazi Sammir, ulazi Šitum. A Brazilac je zbog odugovlačenja zaradio žuti karton.

78' Dvostruka izmjena kod domaćina. Albornoz i Rexhepi u igri su umjesto Durmaza i Mehmetija.

76' Kelava je skinuo sjajnu priliku Larssona I prometnuo se u igrača utakmice jer da nije u ovakvoj formi tko zna što bi se dogodilo. Zaredao je tri fenomenalne obrane u samo dvije minute...

74' Sjajno je sam potrčao Mateo Kovačić, no odlučio malo driblati pa mu je čuvar oteo loptu.

69' GOL 1:0 Kad neće Dinamo hoće Malmö pa je postigao pogodak iz slobodnog udarca. Majstorski je, s 12ak metara iskosa zabio Figueiredo.

65' Sammir je jurnuo sam, oslobodio se čuvara i pucao, no nažalost ravno u ruke Melicharek. Rukavina je nakon toga, samo 20ak sekunda kasnije (iako iz zaleđa) ponovno promašio zicer sam pred golmanom!

64' Domaći i dalje jurišaju ''k'o na baterije'', no Kelava se ne da i nanizao je dosad barem 5-6 sjajnih obrana. Mateo Kovačić uklopio se sjajno i odmah ''nanizao'' par Šveđana.

59' Požutio je i Vinzents.

58' Utakmica je u nastavku potpuno drugačija, slična onoj u Zagrebu, s tim da su obje momčadi u prilikama. Ponovno je mrežu spašavao Kelava.

57' Izlazi Beqiraj, ulazi Mateo Kovačić.

55' Isključenje Vrsaljka potaklo je pravu lavinu akcija. Nakon još jednog pokušaja Malmöa čiji je pogodak poništen zbog zaleđa, u napad su krenuli plavi, Beqiraj dobro pucao, no vratar domaćih brani. Na odbijenu loptu naletio je Rukavina i iz gotovo stopostotne prilike s 10ak metara propustio zabiti.

53' Opasno je bilo opet pred Kelavom. Nakon centaršuta Hamad je probao iz poluvoleja iskosa, iz prve, ali je nasreću lopta otišla pokraj vratnice.

50' DIREKTNI CRVENI KARTON DOBIO JE VRSALJKO. Jerko Leko pao je na travnjak, i dok su plavi čekali da se lopta u duhu fair-playja izbaci vani, Durmaz je nastavio s igrom. Na to je Šime poludio i startao nogom na njegovo koljeno na što sudac opravdano nije imao milosti.

46' Počeo je nastavak susreta bez izmjena ni na jednoj strani.

''Badelj je odigrao kriminalno loše prvo poluvrijeme. Izgubio je ili krivo dodao svaku loptu koju je dobio'', kaže komentator Pak. Što vi mislite?

Prvo poluvrijeme

Kraj je prvog dijela.  

45+2' Sjajna i prva prava prilika za pogodak plavih. Sammir je povukao i sjajno proigrao Antu Rukavinu, on ju izbio pred domaćeg vratara i iskosa slabo pucao pa lopta odlazi pored gola.

45' Igraju se dvije minute sudačke nadoknade.

40' Požutio je Leandro Cufre zbog igranja rukom, a par minuta ranije Calello zbog prekršaja.

38' Nakon slobodnog udaraca opasno je bilo pred golom plavih, a iz peterca je loptu izbacio Badelj. Nakon kornera Kelava je jednom rukom izboksao loptu.

35' Jerko Leko s preko 20 metara poslao je loptu preko grede, no nije jasno je li pokušao pucati ili ubaciti u prostor.

32' Sammir je izveo slobodnjak sa samog ruba travnjaka, no malo lošije centrirao pa je Rukavinin pokušaj glavom otišao izvan okvira gola.  

29' Padali su i Vrsaljko pa Ricardinho, no srećom mogli su nastaviti igru nakon ukazane pomoći.

22' Sudac je zasad korektan, možda i malo prekorektan ako se pita domaćine. U jurišu jednog švedskog igrača Vida ga je zaustavio rukama, pa nogama, a kad su se obojica našli na podu s desne strane Kelavinog gola, uspio je poslati loptu natrag. Upozorenje nije dobio.

18' Rukavina je probio lijevi bok, ali nije imao nikoga da mu se priključi u napadu.

16' Dinamo se zasad dobro drži, iako je omjer posjeda lopte za pet posto na strani domaćina. Sve nalete Malmöa uspijevaju zaustaviti, no posebne kreacije od strane Badelja i Sammira, kakva je bila u Zagrebu, nema.

11' Nakon tri udarca domaćina prema golu, okušala se i Jurčićeva momčad, no Sammirov udarac otišao je pored vratnice.

9' Badelj je izgubio loptu, a udarac Larssona s 25 metara bio je lagan posao za Kelavu.

6' Duraz je dobio žuti karton kada je u kontri Dinama srušio Sammira na pod. Šveđani su krenuli žestoko, po rani pogodak pa su se i plavi jedva snašli u toj navali, no zasad izdržavaju.

4' Opasno je bilo pred Kelavinim vratima, no vratar plavih sjajno je reagirao. Istrčap je pred švedskog napadača (koji je bio u zaleđu) i ispucao loptu. U nastavku akcije lopta je otišla u blok.

1' Utakmica je počela.

0' Očekujemo početak utakmice....

Sastavi

Malmö: Melicharek, Vinzents, Jansson, Halsti, Ricardinho, Hamad, Pekalski, Durmaz, Figueiredo, Larsson, Mehmeti

Dinamo:  Kelava, Vrsaljko, Tonel, Vida, Cufre, Leko, Calello, Badelj, Sammir, Rukavina, Beqiraj

Sat uoči utakmice, na južnoj tribini potukla se međusobno nekolicina Dinamovih navijača. Nastala je gužva, ali su ih munjevito okružili zaštitari i za minutu-dvije sve se smirilo.

Kad je tučnjava prekinuta, tih desetak navijača počelo je skandirati: "Zdravko Mamić!"

U prvom redu do tribina su djevojka Zorana Mamića Ana Šikić, Mario i Monika Mamić, kao i Mislav Mamić, sin Zdravkova brata Stojka.

Ključne riječi

Komentara 325

DF
dinamo ffm
23:38 23.08.2011.

prestanite se svadjat ako ste hrvati!

ZV
Zvezdaforever
01:44 24.08.2011.

@Marsijan@c, napusi se ti lepo bradonjama usljivim! gde su sada moderatori da zabrane takve komentare mrznje?

Avatar delminium
delminium
22:38 23.08.2011.

Kruno plače a igrači se vesele? Zar su ovo normalni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije