Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna kopačka domaćeg nogometa

Davor Vugrinec do rekorda Prve HNL možda već i protiv Dinama

'13.03.2012., Koprivnica - Bojan Vrucina i Davor Vugrinec odradili su prvi trening na glavnom igralistu koprivnickog prvoligasa, NK Slaven Belupa. Davor Vugrinec. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
17.03.2012.
u 19:10

- Volio bih Igora Cvitanovića prestići već protiv Dinama - otkriva Vugrinec koji je zabio u debiju za Slaven Belupo.

Davoru Vugrincu trebalo je samo 47 minuta da u svom debiju za koprivnički Slaven Belupo protiv Osijeka postigne svoj prvi pogodak, ukupno 125. u HNL-u.

– Presretan sam što sam krenuo pobjedom i zabio gol već u prvoj utakmici za moj novi klub – kaže varaždinski nogometni majstor, koji je došao na samo dva pogotka od titule najboljeg strijelca HNL-a svih vremena.

Najdraži je gol Interu

– Zna se da je moj cilj oboriti rekord i to me držalo u zadnje vrijeme. Volio bih već protiv Dinama oboriti rekord, no najbitnije je da se dobro osjećam i da tijelo dobro reagira na napore. Nemam problema s ozljedama i siguran sam da ću odigrati još jednu sezonu, a Slaven Belupo jedna je od opcija, tim više što je realno da se plasiramo u Europu – kaže Vugrinec.

Legendarni Dinamov napadač Igor Cvitanović trenutačno na vječnoj ljestvici strijelaca ima samo jedan pogodak više od Vugrineca. S obzirom na to da se poznaju već dvadeset godina, nije čudno što im je česta tema razgovora – tko je najbolji.

– Normalno da se zekamo. S obzirom na to da je Cvita od mene stariji pet godina, dao sam mu vremena da si još malo gušta, ali ne zadugo – šali se Vuga, kojemu je teško izabrati najljepši i najtužniji trenutak u karijeri.

– Pamtim samo sretne dane, naziv je pjesme koja najbolje govori o meni. Bilo je puno toga lijepoga, a najdraža mi je možda bila utakmica Svjetskog prvenstva 2002. godine u kojoj smo pobijedili Italiju 2:1. Nisam postigao gol, ali odigrao sam na vrhunskoj razini.

S druge strane, Vugrinec je bez razmišljanja \"ispalio\" koji mu je najdraži gol koji je ikad postigao.

– Definitivno je to onaj za 1:0 pobjedu Leccea na Giuseppe Meazzi protiv Intera. Bilo je i ljepših pogodaka od toga, ali to je bila prva pobjeda Lecca kod Intera, a tog mi je dana umro i djed uz kojega sam bio jako vezan pa sam ga posvetio njemu.

Vugrinec ističe kako nema neke posebne rituale uoči utakmica, jedino što voli je biti sam u sobi gdje najviše uživa čitajući knjige i opuštati se uz dobru stranu glazbu. Što će poslije završetka karijere, razmišlja već neko dulje vrijeme.

I sin je postigao pogodak

– Trener neću biti sigurno i blizu sam odluke da uopće ne ostanem u nogometu, no nikad se ne zna. Bavim se skupljanjem umjetnina i nekretninama i vjerojatno ću se tome posvetiti – kaže otac dviju djevojčica i sina koji je već krenuo tatinim stopama, igrajući za pionire Varaždina.

– Ima talent, baš je u nedjelju zabio gol – ponosan je Vugrinec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije