Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARGENTINSKO PRVENSTVO

Clausura Argentinos Juniorsima

Argentinos Juniors
Reuters
17.05.2010.
u 09:09

Nogometaši Argentinos Juniorsa pobijedili su Huracan 2-1 golovima Juana Merciera i Facuda Corije i osvojili svoj prvi ligaški naslov nakon 25 godina čekanja.

Oba su gola za šampionsku momčad argentinske Clausure postignuta glavom, s time da je Maradonin reprezentativac Mercier zabio iz blizine u 24. minuti, a Coria u 78. Buenosaireški klub, inače matični Diega Maradone, 19 kola Clausure iskoristio je za osvajanje 41 boda. Jedan manje osvojio je Estudiantes koji je slavio protiv Colona 4-1 u posljednjem Clausurinom kolu. Mauro Boselli, još jedna Maradonina uzdanica, postigao je hat-trick nedovoljan za naslov prvaka drugog dijela prvenstva.

Argentinos Juniorsi silovito su krenuli u utakmicu, ali i nakon uvodnih deset minuta uspjeli "uprskati" četiri izgledne situacije. U manje impresivnom drugom dijelu, u kojem su im posao olakšala dva isključena domaća nogometaša (Goltz 66., Jerez 83.) utakmica je i zaključena, s time da je u 88. Huracanov Alan Sanchez postavio konačan rezultat.

Trener prvaka Claudio Borghi , inače Maradonin suigrač iz argentinske šampionske generacije sa SP 1986., prvi je ujedinio naslove prvaka kao igrač i kao trener Argentinos Juniorsa s kojima je prvenstvo osvojio 1985. godine, od kada je klub čekao na svoj prvi sljedeći trijumf.

- Ušli smo u natjecanje s nadom da nećemo ispasti iz lige, a sada smo prvaci. Sretan sam zbog svih svojih igrača, ali ovo je poseban dan i za mene samoga - izjavio je Borghi.

Dodajmo da je pod kraj susreta posla imala i policija koja je vodenim topovima smirivala strasti navijača. Posebno je "nadahnut" bio jedan koji je bacajući predmete u smjeru što policije, što članova suparničke momčadi, postao meta policijskog uspostavljanja kontrole. Također, najmanje jedan policajac je stradao od udaraca vlastite palice koju je izgubio u trku za huliganima...

River Plate, Boca Juniors i Independiente jedina su tri argentinska kluba koja nikada nisu ispala u drugu ligu. S prosjekom u posljednje tri sezone, što je kriterij za ispadanje iz prvenstva, takva sudbina sljedeće sezone prijeti Riveru.

Argentinska Clausura, 19. kolo:

Colon - Estudiantes 1-4

Huracan - Argentinos Juniors 1-2

Redoslijed: 1. Argentinos Juniors 41, 2. Estudiantes 40, 3. Godoy Cruz 37, 4. Independiente 34, 5. Banfield 32..., 13. River Plate 22..., 16. Boca Juniors 20...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije