Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Portugal

Ćiro: Tito je bio lopov, ja nisam tako velik!

Miroslav Ćiro Blažević
Jurica Galoić | Pixsell
09.11.2009.
u 18:37

Ćiro je od RTL-a tražio snimku utakmice Chelsea – Manchester samo da bi analizirao suca Atkinsona.

Dok jedni čekaju Portugal, drugi se tješe Lihtenštajnom. Ove koji još vide SP, Ćiro Blažević okupio je u zagrebačkom hotelu Westin i odmah preselio u Novi Vinodolski. Uz šum valova, reprezentacija BiH gradi strategiju za Portugal, treće Ćirine dodatne kvalifikacije za SP, s trećom reprezentacijom. S Hrvatskom je 1997. godine uspio, s Iranom 2001. Irci su ga izbacili.

Kad je o Portugalcima riječ, govori se samo o Ronaldu. Koliko je Portugal bez njega slabiji?

Lakše bi bilo s Grcima

– To je kao da meni uzmete Džeku, a on je najmanje 25 posto momčadi! – kaže Ćiro, koji priznaje da ovih dana malo spava.

– Jedva uhvatim dva-tri sata u komadu. Uvijek me probudi ista misao, snaga protivnika. Cijela BiH drhti prije utakmice i ne mogu biti ravnodušan prema osjećajima naroda. Očekivanja su ogromna, a kada je tako, razočaranja su još dvostruko veća. Igramo za najveću predstavu na svijetu. Lakše bi nam bilo s Grčkom, jer Portugal, prođe li Zenicu, može osvojiti naslov. Mi? Odemo li u Afriku, na sva ću zvona trubiti da postajemo svjetski prvaci.

Može li se reprezentacija BiH usporediti s Hrvatskom 1998.?

– Nemojte to ni pokušavati uspoređivati. Reprezentacija BiH je dobra, ali Hrvatska je bila savršena. Tada smo bili predestinirani da postanemo svjetski prvaci, samo da je meni bila današnja pamet.

Između mikrofona Ćiro je ugledao Terezu Kesoviju i odmah reagirao.

– Čekajte, moram je pozdraviti. Di si, Tereza, pi... ti materina! – pohrlio je Ćiro u zagrljaj šokiranoj pjevačici.

Vratio se pa nastavio:

– Generaciju iz '98. godine selektirao sam pet godina, s ovom treba još puno vremena. Osim toga, tamo je bilo puno više igrača koji su kvalitetom davali dimenziju više.

Tito najveći razbojnik

Netko ga je usporedio s Titom...

– Veći od Tita? Pa Tito je najveći razbojnik prošlog stoljeća, ali Tito je ipak Tito. Nisam ja tako velik. On je prošao, a i ja prolazim i po tome smo svi isti. Žalosti me kad percipiram svoje godine, želim zapaliti cigaretu, a ne bih smio.

Bi li se vratio u Dinamo?

– Znam da sam plavima najbolje rješenje, samo Mamić to ne zna. Zapravo zna, ali ne želi znati.

Hoće li ostati u BiH?

– Kinezi me traže, baš je sin jučer bio ondje. Za njih sam još mlad. Ovdje se kaže starac, a tamo mudrac.

Nije bio oduševljen kad je čuo da će u Lisabonu suditi Englez Martin Atkinson, koji se nije proslavio u utakmici Chelsea – Manchester United.

– Moram gledati snimku te utakmice! Taj sudac mi je važniji od suparnika, jer čak osam mojih igrača ima žuti karton i prijeti im suspenzija. Cijela zadnja linija izložena je velikom riziku – zaključio je Blažević.

Ključne riječi

Komentara 20

TH
thevoice
19:56 09.11.2009.

ciro nije lopov jer je svojevremeno franjo tudjman krao za njega od poreznih obveznika , prisjetimo se honorara koje je dobivao kao izbornik reprezentacije!

MA
maticzel
21:41 09.11.2009.

tito nije bio lopov tito je bio smec i ljudskom obliku

Avatar geni_kameni1980
geni_kameni1980
19:20 09.11.2009.

Dobro što je Tito bio najveći lopov on je i najveći hrvatski zločinac moj Ćiro i to si trebao reći!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije