Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija u BiH

Ćirine sinove u Lisabonu će bodriti 4500 navijača i politički vrh

Alen Bečić Ćiro Blažević
Goran Kovačić/PIXSELL
14.11.2009.
u 08:22

U zrakoplovu se s Ćirinom momčadi našao i bh premijer te ministar kulture koji će ih u Portugalu bodriti zajedno s brojnim navijačima.

Večeras u Lisabonu, na stadionu Luz (Svjetlost), nogometna će reprezentacija BiH potražiti svoju istinu. Nikad nije bila slična euforija uoči neke reprezentativne utakmice.

Opravdana nada

Dobrim rezultatima u ciklusu u kojem su Džeko, Misimović i ostali pokazali kvalitetu realnu nadu pružaju izvanredna forma reprezentativaca BiH i ogroman motiv da eliminiraju Portugalce, koji nisu ostavili posebno snažan dojam u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

S reprezentacijom BiH otputovao je u Lisabon i visoki predstavnik EU Valentin Inzko:

– Proteklih dana jedan od reprezentativaca BiH izjavio je da od susreta s Portugalom počinje novo računanje vremena za tu zemlju. I ja shvaćam te utakmice na taj način i želim BiH sreću kako bi izborila nastup na Svjetskom prvenstvu – naglasio je Inzko.

Osim Inzka, u zrakoplovu se našao i premijer Vlade BiH Mustafa Mujezinović, koji je tijekom leta do glavnog grada Portugala nogometašima i stručnom stožeru podijelio darove – gravure s logom Svjetskog prvenstva, te Gavrilo Grahovac, ministar kulture, znanosti i sporta.

Bez kompleksa

– Igrači su orni, odlučni, hrabri i bez kompleksa očekuju susret s Portugalom. Svjesni smo velike podrške navijača, koji nam drže palčeve. Lavovski ćemo se boriti da im priuštimo veliko slavlje – rekao je izbornik Ćiro Blažević i nastavio:

– Što se tiče sastava, imam samo jednu dvojbu – tko će stajati na vratima. Još ću razgovarati s Kenanom Hasagićem. On će braniti bude li psihički pripravan.

Kapetan BiH Emir Spahić, koji obavlja zadatke u obrani, naglašava da je ozračje u taboru reprezentacije odlično.

– Odlaskom na pripreme u Novi Vinodolski skinuli smo s leđa teret koji bismo imali da smo ostali u BiH. Pritisak je ogroman jer cijela nacija očekuje plasman na SP. Pokazali smo da dobro igramo protiv velikih rivala i nadam se da će tako biti i u Lisabonu. Očekujem da ćemo igrati onako kako znamo i možemo i vratiti se s povoljnim rezultatom s gostovanja u Portugalu – izjavio je Emir Spahić.

Goste će, uz najviši državni vrh, u Lisabonu bodriti 4500 navijača. Dio njih bijesan je na čelnike saveza što nisu reagirali na skupe ulaznice (25 eura), a Portugalce su pozvali da taj novac uplate za humanitarnu pomoć za BiH.

Komentara 2

SR
srnjak
14:24 14.11.2009.

ćiro proklet bio onaj dan kad si prestao biti naš izbornik!!!! ćiro legendooo živio mi još 100 godina!!!!!!!!

BA
BanovinaHrvatska
20:33 15.11.2009.

novinar budi korektan ciru ce pratit 4500 Bosnjaka to jest mozda pokoji Hrvat ili Srbin. Ciru ce pratit Bosnjacki navijaci. Istina je bit novinarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije