Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
honduras - čile 0:1

Palaciosi i prijatelji oštećeni su za očiti jedanaesterac

Čile Honduras (1)
Foto: AFP
1/10
16.06.2010.
u 15:25

Izbornik Hondurasa Reinaldo Rueda nije vodio momčad zbog suspenzije iz kvalifikacijskog ogleda sa Salvadorom.

Hondurašani su na SP-u u Južnoj Africi postavili svjetski rekord. Prva su reprezentacija u povijesti toga natjecanja koja je u sastavu imala trojicu braće. Umjesto ozlijeđenoga vezista De Leona, u reprezentaciju je naknadno pozvan Jerry Palacios iz kineskog Hangzhou Greentowna, te se pridružio braći, 23-godišnjem Johnnyju iz honduraske Olimpije i poznatijem 26-godišnjem Wilsonu, vezistu Tottenhama.

Četvrti brat Edwin prije tri godine otet je u Hondurasu i iako je za njega otmičarima plaćena otkupnina od 150.000 dolara, pronađen je mrtav. To je strašno pogodilo njegovu braću, uz koju je bio jako vezan.

– Nogomet igram samo zbog Edwina. On me čuva – rekao je nakon dolaska u Južnu Afriku uzbuđeni Jerry Palacios.

Hrvati su imali tri para braće na četiri SP-a. Zlatko i Željko Čajkovski bili su u sastavu SFR Jugoslavije 1950. godine u Brazilu, Zoran i Zlatko Vujović 1982. u Španjolskoj, a Niko i Robert Kovač igrali su za Hrvatsku 2002. u Japanu i 2006. godine u Njemačkoj.

Palaciosi i prijatelji, kojima su palčeve držali Wilsonovi prijatelji Modrić i Ćorluka, poraženi su od Čileanaca i cijelu su utakmicu bili u podređenom položaju. Međutim, početkom drugoga poluvremena zakinuti su za očiti kazneni udarac. Sudac sa Sejšela nije bio u formi...

Izbornik Hondurasa, Kolumbijac Reynaldo Rueda, nije vodio momčad protiv Čilea zbog suspenzije. Bio je isključen na kvalifikacijskoj utakmici protiv Salvadora, pa je s klupe dirigirao njegov pomoćnik i sunarodnjak Alexis Mendoza. Rueda se vraća za susret protiv Španjolaca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije