Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Čile i Ekvador izborili SP; SAD nakon drame spasio Meksiko

Urugvaj vs Tahiti (1)
Foto: Reuters/Pixsell
16.10.2013.
u 10:10

Urugvaj je u posljednjem kolu kvalifikacija pobijedio Argentinu 3:2, ali to im nije bilo dovoljno da izbore izravan plasman na SP, već će put u Brazil tražiti preko Jordana.

Utakmica s utorka na srijedu završile su južnoameričke kvalifikacije nakon kojih je poznato da su plasman na SP u Brazil izborili Argentina, Kolumbija, Čile i Ekvador, dok će u dodatne kvalifikacije Urugvaj.

Urugvaj je u posljednjem kolu kvalifikacija pobijedio Argentinu 3:2, ali to im nije bilo dovoljno da izbore izravan plasman na SP, već će put u Brazil tražiti preko Jordana.

Urugvajci su poveli već u 6. minuti golom Cristiana Rodrigueza u 5. minuti, ali samo deset minuta kasnije njegov prezimenjak na drugoj strani, Maxi Rodriguez, donosi izjednačenje Argentini. Novo vodstvo Urugvaju u 34. minuti donio je Suarez iz penala. Ipak, na odmor se otišlo s neriješenim rezultatom nakon što je drugi gol na utakmici u 41. minuti zabio Maxi Rodriguez za 2:2. Pobjedu Urugvaju osigurao je Cavani u 50. minuti.

Čile je golovima Alexisa Sancheza u 35. minuti te Medela u 38. minuti dobio Ekvador 2:1. Za goste je u 66. minuti zabio Caicedo.

Amerikanci spasili Meksiko

Iz CONCACAF zone plasman na Svjetsko prvenstvo izborili su SAD, Kostarika i Honduras, dok će u dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda reprezentacija Meksika.

Međutim, Meksikanci za to moraju zahvaliti SAD-u. Naime, Meksiko je izgubio kod Kostarike 2:1, pa je Panama u slučaju pobjede protiv SAD-a mogla do četvrtog mjesta. Panamci su do druge minute sudačke nadoknade vodili 2:1, ali onda su Zusi i Johannsson zabili za preokret SAD-a i veliko slavlje Meksikanaca.

Južna Amerika:
Čile - Ekvador 2:1
Paragvaj - Kolumbija 1:2
Urugvaj - Argentina 3:2
Peru - Bolivija 1:1

Redoslijed: 1. Argentina 32, 2. Kolumbija 30, 3. Čile 28, 4. Ekvador 25, 5. Urugvaj 25...

Sjeverna Amerika:
Kostarika - Meksiko 2:1
Jamajka - Honduras 2:2
Panama - SAD 2:3

Redoslijed: 1. SAD 22, 2. Kostarika 18, 3. Honduras 15, 4. Meksiko 11, 5. Panama 8, 6. Jamajka 5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije