Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov IO Ivica Cvitković

"Čast Kruni, ali samo sa strancem možemo u Ligu prvaka"

'13.05.2010., Zagreb - Nogometna utakmica zadnjeg 30. kola T-Com 1. HNL u kojoj se sastaju prvak NK Dinamo i NK Karlovac. Igraci i strucno vodstvo Dinama proslavilo je naslov prvaka u tuznoj atmosferi
'Goran Stanzl/PIXSELL'
17.05.2010.
u 11:03

- Jurčiću nikada nismo radili iza leđa, on ostaje naš trener, ali moramo biti bolji, kaže predsjednik Mirko Barišić.

Na dnevnom redu današnje sjednice Izvršnoga odbora nema točke "rasprava o treneru". Pojašnjava Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

– Pitanje trenera za sljedeću sezonu je riješeno, ostaje Kruno Jurčić. Na sjednici IO-a ćemo rezimirati sezonu, financije te se dotaknuti priprema za obilježavanje stote godišnjice kluba – kazao je Barišić.

Ima dvije titule

Samo tako ćete prijeći preko Jurčićeva proljetnoga podbačaja, neprepoznatljivih igara i gubitka Kupa?

– Nitko ne odobrava Dinamove nastupe u proljetnom dijelu prvenstva i svi smo se u klubu složili da u sljedećoj sezoni moramo biti mnogo bolji. Jurčiću dajemo povjerenje jer je dvije sezone zaredom naš trener, osvojio je dva naslova prvaka, a u sljedećoj sezoni ostat će ista momčad, a on je najbolje poznaje.

Pa ipak, trener zna da ste pregovarali i s drugim stručnjacima za vrijeme sezone?

– To smo s njim riješili. Mi Jurčiću nismo radili iza leđa, nego se u klubu sastao jedan stručni "board" s ciljem da osmisli što nam je potrebno u sljedećoj sezoni. I zaključili smo da je naše opredjeljenje jedan čovjek – Jurčić. Rekao sam mu da svi skupa čvrsto stojimo iza njega – zaključio je Barišić.

Ni ostali članovi Izvršnoga odbora neće se suprotstavljati Mamićevom odabiru iako su duboko razočarani Dinamovim proljetnim izdanjima. Razgovarali smo s Ivicom Cvitkovićem, nekada i Dinamovim igračem.

– Podržat ću odluku o Jurčićevu ostanku, jer je tako već odlučeno. No, moj stav se zna: ja sam za stranca na Dinamovoj klupi. Mi ćemo s Jurčićem vjerojatno opet biti prvaci, no za europski iskorak ipak bi nam trebao trener iz inozemstva. I da kod nas odradi barem jednu sezonu – kaže Cvitković.

Smjenjuju ga u kafiću

Svidjelo mu se kako je Edoardo Reja postavio stvari u Hajduku.

– Postavio se čvrsto i eliminirao menadžere iz svoga okruženja, nije bio podložan nikakvim utjecajima. A kod nas, ne prođe ni dva tjedna od izbora novoga trenera, i već ga po kafićima počnu smjenjivati. Na žalost, Mamić mi je rekao da bi mu stranac bio preskup – zaključio je Cvitković.

Ključne riječi

Komentara 2

EU
EUPatriot
12:19 17.05.2010.

\"Čast Kruni, ali samo sa strancem možemo u Ligu prvaka\" Primjereni bi bili oni sa EU milijeja i kulturnoga okruženja poput Robert Koren, Valter Birsa ili Tim Matavž..

DU
Deleted user
17:33 17.05.2010.

Jao glupane, govore o treneru a ne igracu! Koji si ti tulipan! By the way, zar ti nisi slovenac? Sram te je napisati slopatriot jer te sram toga sto si slovenac. EUpatriot se bolje cuje. Znate, slovenci sebe radije videe kao \"evropejce\" nego kao slovence. Misle \"v nasi dezeli se nahajajo Paris, London, Madrid, Barcelona\". I ne navijaju za Olimpiju ili Maribor. Navijaju za Barcelonu, Manchester itd. Oni se sirocici srame samih sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije