Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNO ĆE OCIJENIVATI IGRAČE

Capellov Index potaknuo kontroverzu na Otoku

Fabio Capello
AFP
11.05.2010.
u 11:13

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello obznanio je da će na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici dva sata nakon svake utakmice javno ocjenjivati svoje igrače.

Naime, dogovor je to koji je Capello sklopio s jednom kladioničarskom tvrtkom, a koji je odmah potaknuo brojne kontroverze, budući će na internetu na stranici capelloindex.com poslije svake utakmice na Mundijalu osvanuti izbornikove ocjene učinka vlastitih igrača, a otočki mediji strahuju da bi to moglo izazvati razdor u svlačionici.

- Ne radi se tu o novcu. Tu je riječ samo o nogometu. To je dobro za navijače, kao i za mene samoga. Igrači još ne znaju za to, ali mislim da neće biti nikakvih problema. Bit će mi lako razgovarati s njima o njihovoj igri. Mogu lako reći: “Gledaj, tvoj indeks nije dobar i moraš više trenirati” - rekao je Capello, koji godišnje kao engleski izbornik inkasira oko šest milijuna funti.

Većina engleskih medija na “nož” je dočekala Capellov projekt, a njime navodno nisu oduševljeni niti u Engleskom nogometnom savezu, iako se zasad nisu službeno oglasili po tom pitanju.

- Svatko tko prati i uživa u nogometu raspravlja o učinku pojedinih igrača. Ja sam iskoristio svoje iskustvo kao menadžer koji ima iskustva na klupskoj i reprezentativnoj razini da bih identificirao kvalitete kojima igrači pridonose momčadi – dodao je engleski izbornik.

Prvo natjecanje koje će Capellov Index ocjenjivati je SP u Južnoafričkoj Republici, a isto je od sljedeće sezone predviđeno i za Lige petice, kao i za Ligu prvaka i Europa ligu.

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:38 11.05.2010.

Capellov Index potaknuo kontroverzu na Otoku jer je naprimjer Modrića, Petrića i Olića ocjenio sa 2,5... Englezi se smije i krohoče jer sa punom kištom golova to je ipak previše..

FR
FrancPrešern
14:59 11.05.2010.

Capellov Index potaknuo kontroverzu na Otoku jer je Fabio izjavio da je 9 golova kockastima u kvalifikacijama bilo dovoljno a engleska javnost i novinari smatraju da se jadnicima trebalo uturiti najmanje 15...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije