Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAREDIO MICANJE KLAUZULE

Capello vjeran: Ostajem do Eura 2012.

Fabio Capello
REUTERS
16.05.2010.
u 09:22

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello dokazao je svoju posvećenost aktualnom poslu instruirajući svojim odvjetnicima da iz ugovora s FA-om uklone klauzulu o potencijalnom napuštanju kormila “Gordog Albiona” nakon SP-a.

Iako je Capello u siječnju 2008. godine s Engleskim nogometnim savezom (FA) potpisao četverogodišnji ugovor, taj je dokument otvarao brojne mogućnosti obostranog raskida suradnje nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici bez plaćanja odštete. Engleski mediji pišu da je sada ta klauzula uklonjena.

- Sretan sam ovdje u Engleskoj. Volim svoj posao, volim ovu zemlju i ne razmišljam o budućnosti. Vidim da se moje ime spominje u brojnim novinama u Španjolskoj, Italiji i Engleskoj i da me se dovodi u kontekst preuzimanja drugih poslova, ali ja imam ugovor s FA-om i ostat ću dok me ne otpuste ili dok ga ne odradim do kraja – objasnio je Capello, koji godišnje u ulozi engleskog izbornika zaradi šest milijuna funti.

U FA-u su oduševljeni Capellovim dosadašnjim radom, koji je preporodio igru “Tri lava” nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Euro 2008. godine. Otkako je on preuzeo klupu reprezentacije Engleska je slavila u devet od deset kvalifikacijskih utakmica za SP postigavši pritiom 34 pogotka.

Ipak, iako se Capello sada obvezuje na vjernost Engleskoj, ključnu će ulogu kod njegovog ostanka odigrati rezultat na SP-u.

On je sam ranije najavio visoke ambicije:

- Sve osim našeg proboja u finale bio bi neuspjeh.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije