Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTIMISTIČNI FABIO

Capello: Nadam se da ćemo imati Beckhama na Euru 2012.

David Beckham
AFP
16.03.2010.
u 09:05

Ozljeda Ahilove tetive lijeve noge gotovo će sigurno spriječiti Davida Beckhama da nastupi za englesku nogometnu reprezentaciju na Svjetskome prvenstvu koje 11. lipnja započinje u Južnoafričkoj Republici.

Ipak, vrata reprezentacije pritom ne ostaju zatvorena Beckhamu za povratak, barem tako tvrdi izbornik Fabio Capello, koji kaže da na prekaljenog, uskoro 35-godišnjeg, veznjaka računa na utakmicama kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012., kao i na njemu samom.

- Nadamo se da će biti spreman za sljedeću godinu i za EP. On je uvijek jedan od najboljih engleskih nogometaša.

- Žao mi ga je i nadam se da će biti dobro. Ozljeda je teška, no to je život nogometaša - kazao je Talijan na klupi "tri lava".

Orava: Beckham neće igrati na SP-u!   
U talijanskom nogometnom klubu Milanu su najavili kako će u utorak Sakari Orava, liječnik koji je obavio operaciju na lijevoj nozi Davida Beckhama, dati procjenu o duljini njegove stanke...

No, za AP je Orava već dao neke izjave nakon što je obavio operaciju u ponedjeljak poslijepodne.

- Zahvat je trajao nešto više od sat vremena. Sve je prošlo u redu, po očekivanjima. Nikakve se komplikacije nisu dogodile.

Potom je Orava krenuo s vijestima koje i nisu baš ohrabrujuće za Beckhama, ali i navijače engleske reprezentacije koju tijekom lipnja i srpnja ove godine očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

- Ahilova tetiva lijeve noge je bila potpuno smrskana. Nakon svega što sam vidio, logično mi je očekivati stanku od barem pola godine.

Znak je to da Beckham nema gotovo nikakve šanse zaigrati na jugu Afrike.

- U prvih nekoliko tjedana Beckham neće moći ništa. Možda i mjesec dana. Nakon toga može krenuti s jako laganim treninzima, no sve će biti daleko jasnije nakon što prođe određeno vrijeme i kada se vidi njegovo stanje u tom trenutku.

Sir Bobby Charlton: Beckham ovo nije zaslužio   
Po riječima Sakarija Orave, liječnika koji je obavio operaciju na Ahilovoj tetivi lijeve noge, nikakve su šanse da David Beckham zaigra na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Beckham je dosad nastupao u Francuskoj 1998. godine, pa u Japanu i Južnoj Koreji četiri godine kasnije, te 2006. godine u Njemačkoj. No, od četvrtog nastupa izgleda neće biti ništa. Liječnik Orava je najavio mogući povratak Beckhama na nogometni travnjak najranije za šest mjeseci.

- Nitko to nije zaslužio, a pogotovo ne David Beckham. Osjećam strašnu žal zbog njega - rekao je 72-godišnji Sir Bobby Charlton, koji je igrajući od 1954. do 1973. u Manchester Unitedu stekao status velike legende kluba gdje je neizbrisiv trag znatno kasnije ostavio i Beckham.

-  Bio je maleni dječak kada sam ga prvi put vidio. Puno puta sam se sudarao s njim i kasnije i nikada u svom životu nisam susreo nogometaša koji je toliko volio ovu igru. I kada je postao stariji njegov motiv nisu bili novci, jaki ugovori i milijuni. Uvijek je naprosto obožavao ovu igru i nikada nije prestao raditi i učiti - rekao je Charlton i završio:

- Zato mi je nevjerojatno krivo što mu se to dogodilo. Ne mogu niti zamisliti što mu sada prolazi glavom i koliko je nemoćan i očajan. Želim mu sve, sve najbolje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije