Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - DINAMO 1:0

Butina Hajduku darovao finale

Ibričić Kovač
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/15
07.04.2010.
u 17:22

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa Šibeniku se pridružio Hajduk, koji je na Poljudu bio bolji od Dinama 1:0.

Nakon pet godina trofej bi mogao stići na Poljud. Do te 51. minute najbolji čovjek na terenu Tomislav Butina istrčao je na jednu loptu na koju je jurio Strinić kojega je sjajno poslužio Anas Sharbini. Dinamov vratar stigao je prvi, no loptu nije ispucao, nego ju je odbio u noge bijelima, a Ibričić ga je prebacio i poslao loptu u prazna vrata te još jednom potopio plave. Bio je to gol za pobjedu 1:0 i put Hajduka u finale Hrvatskoga kupa.

Blijedi Dinamo

Sjever je bio pun do samog vrha, maksimirska “nula” iz prvog susreta napokon je razbuktala želju za uspjehom. Cufre je prvi put igrao na desnom boku (u Poljudu je kao igrač Rome sjedio na klupi 2002. godine) i dobro je započeo, bio je agresivan, ali bez prave prigode. Dodov udarac iz 14. minute bila je prijetnja. U jednom trku Robert Kovač se ozlijedio nakon što je dopustio Ibričiću da mu otme loptu. U igru je ušao Etto, Cufre se pomaknuo na mjesto stopera. Od 20. minute sve se okrenulo na Hajdukovu stranu.

Rumunj Cernat bio je autor dvije prave prijetnje. Prvo je ubacio jednu loptu, na koju je sjajno skočio Maloča, ali je Butina dobro reagirao. Dinamov vratar se u prvom poluvremenu prometnuo u junaka kada je u 29. minuti obranio sjajan udarac Cernata.

– Osim u prvih nekoliko minuta, bili smo bolji. Budemo li igrali tako agresivno, ući ćemo u finale – rekao je na poluvremenu Hajdukov stoper Mario Maloča.

Hajduk je u nastavak krenuo jednako agresivno, bio je konkretniji i, što je najbitnije, igrao je napadački, okomito prema Butini. Strinić je bio velika opasnost, kao i lopte koje je Sharbini dijelio suigračima. I nakon tog Ibričićeva gola Splićani su tražili put prema Butini, željeli su doći do drugog pogotka i potvrditi ulazak u finale. Hajduk je u tri poluvremena polufinala bio bolji. Dinamo, koji je ovog proljeća neprepoznatljiv, ostao je veliki dužnik svojim vjernim navijačima. Očito je da je momčad izvan forme, a izostanak najboljeg veznog igrača ove godine Badelja i Moralesa osjetio se u igri. Sammir je bio jedini kreativac i kada je bio s loptom nije bio inspiriran i nadahnut da uposli svoje napadače ili sam završi akciju.

Stradali vatrogasci

Nema dvojbe da je Dinamo u krizi, da je jedan trofej izgubio, no u prvenstvu je ipak prevelika razlika da bi bio ugrožen. No, to nije obećavajuća priprema za novo europsko ljeto. Jurčić očito taj posao ne može obaviti.

Službeni je spiker na stadionu na poluvremenu objavio da su dva splitska vatrogasca završila u bolnici. I to zbog dvije jake detonacije, a ozlijedili su se pri gašenju baklji.

Komentara 15

JM
ja-ma
19:52 07.04.2010.

I još nešto.Jeb*** se i vi i vaš kup!Pobirete Dinamove otpatke.Točnije,da je Dinamu bilo u interesu dobiti kup dobili bi ga-vjerujte!

ZU
zuba
19:56 07.04.2010.

Joj daj suti ja-ma....

KA
Kaudiljo
19:39 07.04.2010.

Novinarčiću a nebi li bio prihvatljiviji naslov....Burilo spasio dinamo od uvjerljivijeg poraza.Sramite se svi koji vidite što idiot od mamića radi a ništa ne poduzimate.Definitivno smo postali najsmješnija liga na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije