Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
megalomanski projekt

Brazilci ulažu 16 milijardi eura u organizaciju SP-a

stadion
20.05.2010.
u 12:08

Gradnja i renoviranje prometne i sportske infrastrukture za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine brazilskim će poreznim obveznicima iz džepa izbiti čak 16 milijardi eura.

- U planu imamo gradnju 53 nova transportna projekta. Neke smo ugovore već potpisali – izjavio je Orlando Silva, brazilski ministar sporta.

Prošlog je mjeseca Silva prozvao nadležne insitucije pojedinih gradova predviđenih za domaćinstvo, koji kasne s pripremama.

- Gradovi koji pod hitno ne krenu s renoviranjem svojih derutnih stadiona bit će jednostavno brisani s popisa domaćina – dodao je.

Brazilski je nogometni savez predvidio 12 gradova domaćina tijekom Mundijala za četiri godine. Silva smatra da bi osam njih bilo sasvim dovoljno.

Ako ništa drugo, za očekivati je da se u nogometom zaluđenoj zemlji barem nitko od građana neće žaliti na enormna sredstva koja se planiraju uložiti. Najveći javni interes u Brazilu već je desetljećima - nogomet.

Ključne riječi

Komentara 1

EU
EUPatriot
13:11 20.05.2010.

Brazilci ulažu 16 milijardi eura u organizaciju SP-a da nebi slučajno doživjeli fijasko u kvalifikacijama poput Hrvata..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije