Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljske

Brazil ima dobitni recept protiv Engleza (video)

Brazil Engleska
AFP
14.11.2009.
u 20:18

Nogometaši Brazila i Engleske razveselili su navijače u Dohi, te su im priuštili prijateljski ogled, makar utakmica nije bila na posebno visokoj razini.

Brazil je pobijedio 1-0, a treba reći kako su brojne ozljede prorijedile sastav Engleske, zbog čega je utakmica možda bila na manjem stupnju kvalitete. Fabio Capello je morao izvesti sastav bez Lamparda, Terryja, Gerrarda, Ferdinanda, Colea, Heskeyja...

 

Jedini pogodak je djelo Nilmara. Ubačenu dubinsku loptu je Nilmar u 47. minuti sjajno proslijedio u trku glavom u englesku mrežu. Mogao je Brazil i uvjerljivije slaviti, ali je u 56. minuti Luis Fabiano slabo izveo jedanaesterac pucavši iznad grede, dok je Lucio u 78. minuti, nakon solo prodora, pogodio lijevu stativu.

Engleska je odigrala slabo, bez prave opasnosti za Julija Cesara.

Gosti su startali s Kakom i Luisom Fabianom u momčad, a potonji se ozlijedio tijekom drugog poluvremena.

- Zaslužili smo ovaj poraz. Bili samo daleko slabiji i Brazil je pokazao kako se treba igrati. Nije lako igrati protiv njih, imaju sjajne pojedince, redom sjajne tehničare - bio je prvi komentar Wayne Rooneyja, najveće engleske zvijezde, posebno u trenutku kada zbog ozljede nisu mogli igrati Gerrard, Lampard, Terry, Ferdinand...

- Obrambeno gledano smo pokazali neke vrline. Dosta toga smo uspjeli zatvoriti, onemogućili smo mnoge njihove napade. Naravno da je nedostajalo kreacije u našoj igri, ali to mogu opravdati činjenicom da smo stvarno igrali bez mnogih bitnih igrača - bile su riječi izbornika Engleske Fabija Capella.

Rooney je, pak, za kraj rekao:

- Nismo bili agresivni koliko znamo. To je ono što nas je uvijek krasilo, a ovaj put smo bili slabi u duelu, kasnili smo i dopuštali smo im da razviju igru. U tom trenutku se svi mogu samo moliti za blagi poraz od Brazila.

Prijateljske utakmice:

Brazil - Engleska 1-0 (Nilmar 47)

Poljska - Rumunjska 0-1 (Niculae 59)

 

Švicarska - Norveška 0-1 (Carew 49)

Estonija - Albanija 0-0

Južnoafrička Republika - Japan 0-0

Saudijska Arabija - Bjelorusija 1-1 (Al-Shamrani 31 / Bordačev 20)

Slovačka - SAD 1-0 (Hamšik 27)

Wales - Škotska 3-0 (Edwards 17, Church 32, Ramsey 35)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije