Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brazilsko prvenstvo

Botafogo osvojio Cariocu, Neymar kao Henry!

Botafogo
Reuters
19.04.2010.
u 10:33

Nogometaši Botafoga iz Rio de Janeira preoteli su Flamengu naslov prvaka istoimene savezne države nakon što su u nedjelju na Maracani pobijedili gradskog rivala sa 2:1.

Utakmica je bila puna nervoze i kontroverzi, s čak tri dosuđena jedanaesterca i dva crvena kartona. Oba svoja jedanaesterca Botafogovi su igrači (Argentinac German Herrera u 22. i Urugvajac Sebastian Abreu u 73. minuti) realizirali, a Vagner Love na 1:1 izjednačio je u 45. minuti.

Drugome Botafogovu pogotku prethodilo je isključenje Flamengova Čileanca Maldonada, ali su desetkovani igrači aktualnoga brazilskog prvaka svejedno izborili jedanaesterac nakon kojeg je isključen strijelac prvog pogotka za pobjednike German Herrera. Udarac s bijele točke, međutim, nije realizirao Adriano. Točnije, obranio mu ga je Botafogov vratar Jefferson.

- Nikad dosad nisam promašio penal. Jednom se valjda i to moralo dogoditi, ali šteta što se dogodilo u baš ovako važnom trenutku – rekao je Adriano koji je zaigrao prvi put nakon četiri utakmice stanke zbog napuknuća rebrene kosti.

Botafogo, koji s klupe vodi donedavni izbornik Južne Afrike Joel Santana, prva je momčad još od 1998. godine koja je prvenstvo savezne države Rio osvojila bez majstorice, pobijedivši u obje faze natjecanja.

U prvenstvu Savezne države Sao Paulo Santos je izborio finale protiv Santo Andrea pobijedivši FC Sao Paulo na svom stadionu Vila Belmiro sa 3-0. Iako je domaći sastav bio nedvojbeno bolji tijekom cijele utakmice, njegovu je pobjedu usmjerio 18-godišnji napadač Neymar zabivši u 59. minuti utakmice prvi pogodak na utakmici - rukom.

Gostujući vratar  Rogerio Ceni i njegovi suigrači prosvjedovali su sucu, no Neymarova prijevara ostala je neprimijećena. TV-gledatelji odmah su se uvjerili u nekorektan potez igrača koji je u ovom trenutku najpopularniji u Brazilu i za kojeg vlada neviđena kampanja da ga izbornik Carlos Dunga povede na Svjetsko prvenstvo.

Neymar je zabio i drugi gol, iz jedanaesterca u 82. minuti, da bi konačan rezultat postavio Paulo Henrique u 86. minuti. Santos je slavio i u prvoj utakmici dvaju suparnika na stadionu Morumbi sa 3:2.

 

Brazil, prvenstvo Carioca:

Botafogo – Flamengo 2:1

Prvenstvo Paulista:

Santo Andre – Gremio Barueri 0:1, prva utakmica 2:1

Santos – Sao Paulo 3:0, prva utakmica 3:2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije