Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK - HAJDUK 0:2

Vukušić i Ibričić donijeli Hajduku trofej nakon pet godina!

Šibenik Hajduk
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/20
05.05.2010.
u 17:23

U strijelce su se upisali Vukušić u 16. te Ibričić iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Hajduk slavi. Nakon pet godina i osvajanja prvenstva, u Poljud je ponovo stigao trofej. U uzvratnom susretu Hrvatskoga kupa Hajduk je s 2:0 pobijedio Šibenik, nakon 2:1 pobjede bijelih iz prve utakmice. Stanko Poklepović dignuo se u petnaestoj minuti s klupe.

Špacin dobar osjećaj

– Igrajte na Vukušića, vidite da je stalno slobodan – savjetovao je Poklepović svojim igračima.

Minutu kasnije Hajduk je poveo s 1:0, a strijelac je bio baš Vukušić. Bila je to najljepša Hajdukova akcija sezone, u pravom trenutku. Ibričić i Vukušić dva su puta odigrali dupli pas, izigrali obranu Šibenika, a mladi napadač ostao je sam i od vratnice zatresao mrežu. Bio je to znak da je Hajduk na korak do osvajanja kupa. Rabuzinovo “Sunce” smijalo se Poljudu. Pogodak je doslovno “raspametio” brojne pristaše bijelih, slavilo se podno Šubićevca. Funcuti su, s druge strane, nastavili bodriti svoju momčad. I tući se međusobno, nekakav manji sukob trajao je petnaestak minuta, sve dok ga u 25. minuti nisu zaustavile policijske snage. Inače, na samoj utakmici nije bilo većih izgreda.

Intervenirali i specijalci

Premda su specijalci opet intervenirali. Najave su bile žestoke, čak je policija imala dojavu da se iz Zagreba prema Šibeniku uputilo nekoliko kombija s pripadnicima BBB-a željnih obračuna s policijom. No, u Šibenik se teško ulazilo, sve raspoložive snage pozorno su kontrolirale ulaze u grad. A na travnjaku je Šibenik pokušavao izjednačiti, u 17. i 18. minuti Zec i Dajić imali su prigode, ali ih nisu iskoristili. No, najveću prigodu Šibenik je imao u 40. minuti, Zeca je Buljat u posljednji trenutak omeo da izjednači, a nakon kornera glavom je pokušao Medvid, a čisti pogodak spasio je Oremuš koji je izbio loptu s gol-linije.

U 75. minuti susreta Sharbini se sjajno probio po lijevoj strani i zavrnuo na pet metara loptu za Antu Vukušića. Hajdukov napadač bio je oči u oči s Blaževićem, koji je sjajnom intervencijom spasio svoja vrata. Šibenčani su imali nekoliko prilika, no Zec i društvo nisu bili dovoljno smireni.

U minutama sudačke nadoknade Bulat ruši Ibričića u kaznenom prostoru, a Ibro je precizan s bijele točke.

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:32 05.05.2010.

Zamisli da Hajduk ne izbori Europu... bi li primijetili razliku?

ST
stryker107
19:48 05.05.2010.

Zamisli da Dinamo prode u ligu prvaka...

AK
akoz
20:05 05.05.2010.

Loše prevenstvo, još gori kup, a suđenje dno dna! Hrvatski nogomet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije