Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski nogometni kup

Borba za nastup u Europi i puniju klupsku blagajnu

'za sport.....231108...sibenik sibenik...varteks.....nikola...meljnjak...ervin...zec Photo: Hrvoje Jelavic/Vecernji list'
'Hrvoje Jelavic/Vecernji list'
24.03.2010.
u 10:56

U današnjoj, prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskoga kupa (stadion Šubićevac, 16 sati) Šibenik će protiv Varaždinaca zaigrati u gotovo najjačem sastavu. Od idealnih 11 nedostaje samo lijevi bočni, Medvid, a zamijenit će ga Elez.

Još se samo traži partner za Ermina Zeca u vrhu napada, kandidati su Fuštar i Dajić. Trener Šibenika Branko Karačić ne bježi od toga da njegovu momčad očekuje jako važan, čak povijesni dvoboj s Varteksom.

– Na stranu priče o teškoj financijskoj situaciji Varteksa, nije ni kod nas bajno. Oni su mlada i poletna momčad, tehnički jako dotjerana, a otkad je došao Toplak, dobili su i dozu agresivnosti. Ne budemo li igrali najbolje što možemo, teško ćemo s njima izaći na kraj – upozorava Karačić.

Šibenik optimizam može crpiti iz jedinoga susreta ta dva kluba još u rujnu prošle godine, kada su na Šubićevcu domaći slavili 2:1.

– Zato bih i kazao da su šanse 51:49 u našu korist. No, ne smijemo zaboraviti da je kup tradicija debelo na strani Varaždinaca, oni su čak šest puta igrali u finalu, a nama je ovo prvi put da igramo polufinale – objašnjava Karačić.

Teška financijska situacija u varaždinskom prvoligašu i nije previše ohrabrujuća u slučaju da krojači izbore nastup u Europi. Dodatni troškovi samo bi još više otežali ionako katastrofalno stanje.

– Ali na nastupu u Europi može se i zaraditi. Osim toga, stvar je prestiža igrati u nekom od europskih kupova. Nema govora o tomu da bismo izbjegavali igrati u Europi – istaknuo je trener krojača Samir Toplak.

Bod iz susreta protiv Cibalije i prekid crnoga niza od tri poraza povećao je samopouzdanje nogometaša Varteksa. Dobro ozračje trener Toplak namjerava iskoristiti i za susret u Šibeniku.

– U svakom slučaju želimo postići pogodak. Bez gola u gostima teško se možemo nadati ulasku u finale.

Doduše, Varaždincima ovo proljeće na ruku ne ide realizacija. Samo jedan gol u četiri utakmice, i to postignut s bijele točke.

– Prilike donosi kvalitetna igra u veznom redu. Tražim od svoje momčadi veću kontrolu lopti. Olako gubimo loptu pa zbog toga i rijetko dolazimo do prilika za pogodak – zaključio je Toplak.

Čak 53 godine Šibenik je čekao da opet zaigra u polufinalu državnoga kupa. Prvi put to im je uspjelo još davne 1957. godine, no u finale jugo-kupa otišao je Partizan pobijedivši Šibenčane na stadionu JNA u Beogradu. Tako Šibenik sada igra prvo polufinale Hrvatskoga kupa, a imaju realne šanse otići i korak dalje.

– Pokušavam igračima ne stvarati dodatne pritiske, svi smo svjesni važnosti susreta – kaže Karačić.

Komentara 1

DU
dukenukem
11:17 24.03.2010.

Nažalost ova povijesna utakmica Šibenika opet je ostala u drugom planu zahvaljujući uvijek istom, toliko puta viđenom scenariju pred \"derbi\". Zar nije svima zlo od ovih pokušaja dizanja napetosti da se privuče što više ljudi na stadion. Zahvaljujući majmunima poput Mamića i Svaguše hrvatski \"derbi\" odavno je izgubio značenje te riječi. Zato će se pravi derbi odigrat u Šibeniku gdje će momci koji nisu razmažene preplaćene zvijezde ostavljat dušu na terenu. Grad Šibenik živi za ovu utakmicu, a možda i kao Ljubičić odemo do kraja. (pogotovo ako hajduk prođe u finale)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije