Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbogom, HTV

Blažičko: Nije to bila moja odmazda

blažičko (1)
Pixsell
07.07.2011.
u 19:51

Ime novoga partnera tvrtke Digitel u projektu Prva HNL još je stroga poslovna tajna, čak i vremenski rok na koji će ugovor biti potpisan

Podsjetimo, Digitel i Udruga prvoligaša obvezali su se na suradnju do 2015. godine. Nagađa se da će Hrvatsku nogometnu ligu sada preuzeti njezin nekadašnji glavni sponzor T-Com, te da će utakmice biti prenošene u sklopu Max TV-ova sportskoga paketa. Međutim, Digitel za sada ne otkriva planove, tek najavljuje da "gledatelji neće biti zakinuti". 

HTV nije izgubio šansu

- Do početka prvenstva potpisat ćemo ugovor s našim novim partnerom, a već od prvoga kola novoga prvenstva utakmice će biti u izravno televizijski prenošene. Prvi će na ekrane Hajduk i Šibenik 19. srpnja - kazao je Ivan Blažičko iz Digitela, usput odlučno odbacujući špekulacije kako je krah HTV-a u pregovorima za TV prava bila njegova odmazda prema bivšoj medijskoj kući, što je ionako apsurdna teza.

– Sve ovo bio je isključivo razgovor poslovnih partnera. Ja sam samo dio Digitelova pregovaračkoga tima, koji je s HTV-om pregovarao u dobroj vjeri, korektno i strpljivo. Njegova ponuda, nažalost, nije bila zadovoljavajuća, odnosno bila je niža od drugoga ponuđača, te su nam se putevi razišli. Žao mi je zbog toga, ali da smo čekali da HTV-ov Nadzorni odbor odobri nastavak pregovora, ušli bismo u vremensku oskudicu, a to si ne bismo mogli dopustiti – objašnjava Ivan Blažičko.

Novi medijski partner Prve HNL, tvrdi bivša HTV-ova uzdanica, vodeći računa o razvoju hrvatskoga nogometa, bit će kamerama prisutan na čak 108 ligaških utakmica, možda i više (naravno, sa svim nastupima Dinama i Hajduka), dok je HTV po sezoni prenosio samo 30. U eter će ići posve drugačija slika nacionalnoga nogometnoga natjecanja, priprema se suradnja i s drugim medijskim kućama, napose s internetskim portalima. HTV, međutim, nije izgubio sve šanse kad je u pitanju Prva HNL. Ivan Blažičko najavljuje pregovore o još jednom projektu.

- Ne vidim zašto HTV ne bi iskoristio svoje bogate resurse te i dalje jednom tjedno radio briljantnu emisiju Prva HNL. Mi smo o tome spremni pregovarati, ponuditi snimke pogodaka, najzanimljivije isječke sa svih utakmica. HTV ostaje naš partner i s njim nemamo nikakav problem niti spor - zaključio je Blažičko.

Iznenađujuće priopćenje

U cijeloj priči najviše iznenađuje priopćenje odaslano s Prisavlja, u kojemu se Prva HNL etiketira kao natjecanje prepuno afera, nekvalitetnoga nogometa, za čije utakmice zainteresiranost publike stalno pada...

Ako je tako, nameće se pitanje: zašto je HTV uopće zainteresiran za Prvu hrvatsku nogometnu ligu? Podsjetimo, posljednji TV prijenos hrvatske nogometne lige na HTV-u bila je utakmica Dinamo - Split u posljednjem kolu prošloga prvenstva.

Komentara 3

OB
-obrisani-
08:23 08.07.2011.

Blažičko: Nije to bila moja odmazda nego sam nekima vratio stare zamjere na \"Pravi Hrvatski način\" uz Boga, domoljublje i zastavu kako to treba da bude..

JA
JackRussell
21:24 07.07.2011.

Supač, sad će Bruno Kovačević imat još više love za putovanja po svjetskim skijalištima.

Avatar Idler 3
Idler 3
00:24 09.07.2011.

Blažičko ionak ne zna ništ o nogometu pa njegove izjave nit ne treba shvaćat ozbiljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije