Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna godina za šefa

Biliću kvalifikacije počinju u Bruxellesu, nema pravo na propust

'Sergei Skorykh (R) of Kazakhstan vies with Niko Kranjcar (L) of Croatia during their World Cup 2010 qualifying football match in Astana on October 14, 2009. AFP PHOTO / STANISLAV FILIPPOV'
'STANISLAV FILIPPOV'
09.02.2010.
u 08:59

Zbog jezivih igara u prošlom ciklusu izbornik samo pobjedama može dobiti povjerenje. Vrijeme je da počne pobjeđivati.

Nije nimalo čudno što je Charisteas otvorio šampanjac kad je Grcima iz prve jakosne skupine uletjela najpoželjnija udavača, Hrvatska, reprezentacija koja nije mogla pobijediti Ukrajinu, onu koju su Grci lako izbacili u doigravanju za SP.

Bolna je istina za Bilića da je Hrvatska od pobjede nad Njemačkom na EP-u, u lipnju 2008., samo u jednoj utakmici igrala odlično, protiv Bjelorusije u Minsku. Sve ostalo bilo je grozno.

I zato je "skupina snova" iz Varšave, istodobno i Bilićeva noćna mora. Zato što se od Slavenove reprezentacije, čiji je sjaj iz 2008. godine potpuno izblijedio, očekuje šetnja do prvog mjesta. Nema pravo na propust! I to ne u kvalifikacijama, nego već "sutra", u svakoj prijateljskoj utakmici do početka kvalifikacija. Već protiv Belgije, također reprezentacije na novome početku, s novim izbornikom, uglednim odvjetnikom. Ali, ako je tu Belgiju Ćirina BiH nedavno razbila u komadiće, mora je svladati i Bilić. U suprotnom, bit će mnogo neugodnih pitanja, izbornik će biti još nervozniji i nepristupačniji.

Podsjetimo, Ćiro je 1999. godine, nakon debakla sa Srbima, slavio samo u jednoj od šest pripremnih utakmica za novi ciklus (Austrija), a u obje na startu kvalifikacija za SP (Belgija, Škotska) remizirao je i – odletio.

Ali, bilo je i slučajeva kada su letjeli izbornici i pod čvrstim ugovorima, koji su uprskali uoči novoga ciklusa, poput Donadonija (Italija), Đukića (Srbija) ili Kodre (BiH).

Komentara 12

LU
luena
11:05 09.02.2010.

gadi mi se nase novinarstvo,ljudi kao ovaj vaselin... Sta je to sa ljudima u hrvatskoj.???

MR
mrdalo
15:17 09.02.2010.

sto je stajerski,VL te stavio na ignore pa se sada ponovo registrovao

M2
maestro-25
10:41 09.02.2010.

Novinar je odlucio da neda Bilicu priliku da izgubimo... Dakle sam sebe dize u odbor hns-a. Naravno da cemo i izgubiti koju utakmicu, pa to je normalno - svi gube ponekada. Mi se ipak po svojoj kvaliteti moramo kvalificirati, to je vazno! Ljudi, hajdemo malo vise navijati a malo manje traziti mane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije