Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik odlučio

Bilić vraća Šimunića na lijevog beka

Bilic
Sanjin Strukić/PIXSELL
01.11.2011.
u 13:49

Otpao je Ivan Strinić za dvoboje sa Turskom, evo novih briga za Slavena Bilića. Za poziciju lijevog beka ionako nije imao previše kombinacija, Strinić je jedan od igrača u koje ima veliko povjerenje

– Otišla mu je zadnja loža, igrao je ozlijeđen, jer je njegova momčad već napravila tri zamjene – objasnio je liječnik reprezentacije dr. Jurica Rakić.

Naravno, Bilić će govoriti kako ima kadar u kojem će pronaći idealna rješenja, ali jasno je da zadnja linija mogla biti veliki problem. Kao logična zamjena nazire se Danijel Pranjić, koji je u Bayernu sakupio nekakvu minutažu, ispričao se Biliću za ne pružanje ruke nakon što ga je izbornik ostavio na klupi u prijateljskom dvoboju protiv Irske.

Ali, Pranjić je u reprezentaciji kvalitetnu utakmicu na beku odigrao još tamo na Euru 2008. godine. Druga opcija je guranje Josipa Šimunića na lijevog beka, to bi moglo biti solidno rješenje za utakmicu u Istanbulu.

Teško nam je povjerovati da bi Bilić stavio Ćorluku na lijevog beka, posezao je i za tom varijatnom, ali Ćorluka je trenutno, bez obzira što ga Bilić obožava, upitan za bilo koju poziciju. Taj 25-godišnjak iz Dervente muku muči s tetivama, a u Tottenhamu je posljednju ozbiljnu utakmicu odigrao 28. kolovoza kada je Spurse unakazio Manchester City predvođen četverostrukim strijelcem Edinom Džekom.

Malo je naš reprezentativac standardniji u Europskoj ligi, ali to natjecanje Harry Redknapp tretira kao poligon za drugu momčadi. Sve je izglednije da će Bilić na poziciju desnog beka vratiti kapetana Darija Srnu, pa će tako dobiti više kombinacija u zadnjoj liniji.

Može onda birati između Lovrena, Ćorluke i Šimunića, a tu je i Domagoj Vida, koji je u odličnoj stoperskoj formi, dok se na boku baš i ne snalazi. Ukoliko se Srna vrati natrag u momčad upada Ivan Rakitić, pa bi veznu liniju činila četvorka Rakitić, Vukojević, Modrić i Perišić. U napadu su neprikosnoveni Eduardo i Mandžukić, to je dvojac koji je u odličnoj formi i oni su velika Bilićeva nada.

Ključne riječi

Komentara 30

SO
Somelier
13:57 01.11.2011.

Pa zar ovaj telac Bilić još vodi reprezentaciju.

DU
Deleted user
14:07 01.11.2011.

moze stavit koga hoce. popit ce 5 komada all together da nece znati sto ga je snaslo. bilic bi u svakoj normalnoj drzavi dobio nogu u prkno jos prije dvije godine. ali yebi ga, u drzavi gdje je premijer opljacko vlastiti narod i drzavu i sad cami u zatvoru sve je moguce, pa tako da i neki lik ko bilic bute \"trener\" nacionalnog tima.

CR
croatišen
14:16 01.11.2011.

nema puno izbora na lijevom beku. šimunić to može odigrati iako još nije u formi od prije. a tko će onda na stoperske pozicije? srna može na desni bek ( umjesto u vezni red ), a onda čorluka kao stoper iako nije standardan. lovren je standardan ali previše kikseva radi. vjerovatno je u najboljoj formi od stopera vida a nemamo puno izbora. nisam optimist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije