Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMERA

Bilić strijelac, pobjeda Sportinga

Mate Bilić
AFP
21.02.2010.
u 18:57

Hrvatski nogometaš, 29-godišnji Mate Bilić, postigao je u nedjelju četvrti pogodak ove sezone u Primeri, u dresu Sportinga iz Gijona, koji je uzeo tri boda u gostima.

Sporting je pobijedio kod Zaragoze 3-1, a Bilić je postigao prvi pogodak na utakmici u 38. minuti. Na ubačenu loptu, na samo nekoliko metara pred suparničkim vratima, Bilić je uklizavanjem bolje i brže reagirao od vratara Zaragoze Carriza, te pospremio loptu u mrežu. Nakon toga je domaćinu presudio Luis Moran pogotkom u 63. minuti.

U sudačkoj nadoknadi su postignuta još dva pogotka, po jedan na obje strane.

Bilić je svih 90 minuta predvodio napad gostiju, dok je drugi hrvatski nogometaš u Primeri, Marko Babić, odigrao prvo poluvrijeme za Zaragozu.

Athletic je na svom terenu lako pobijedio Tenerife 4-1, a događaj u 17. minuti je posve usmjerio tijek utakmice. Tada je Culebras zaradio crveni karton, napravio jedanaesterac kojeg je domaći igrač Llorente pretvorio u prvi pogodak, nakon čega je uslijedila kanonada prema gostujućoj mreži.

Bosansko-hercegovački nogometaš Haris Medunjanin je postigao treći pogodak u sezoni. U 80. minuti je zabio za Valladolid na gostovanju kod Osasune, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Do kraja je domaćin izjednačio na 1-1 preko Camunasa.

Primera, 23. kolo:

Athletic Bilbao - Tenerife 4-1 (Llorente 18-11m, Toquero 23, Iraola 54, Gabilondo 63 / Alfaro 59)

Malaga - Espanyol 2-1 (Fernando 13, Obinna 75 / Ruiz 45)

Osasuna - Valladolid 1-1 (Camunas 86 / Medunjanin 80)

Zaragoza - Sporting Gijon 1-2 (Arizmendi 90+1 / Bilić 38, Moran 63, Barral 90+3)

Almeria - Atletico Madrid (kasnije)

Real Madrid - Villarreal (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 58, 2. Real Madrid 53 (-1), 3. Valencia 43 (-1), 4. Sevilla 42, 5. Deportivo 38, 6. Mallorca 37, 7. Athletic Bilbao 36...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije