Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija za novinare u HNS-u

Bilić: Imao sam ponuda iz Rusije, ali ne želim napustiti Hrvatsku

Slaven Bilić (1)
Pixsell
24.11.2011.
u 11:49

- Uživao sam slušajući ga, kako je samo elokventan, bilo ga je milina gledati i slušati – rekao je Marković o dojmu kakvog je Bilić ostavio na pregovorima.

Po povratku iz Bruxellesa, gdje je u srijedu, u posljednji trenutak, ipak izbjegnut ždrijeb i dogovoren je raspored utakmica u našoj, kvalifikacijskoj skupini A za odlazak na SP u Brazil 2014. godine, izbornik Slaven Bilić održao je konferenciju za novinare na kojoj je naglasio:

– Ovo je odličan raspored! Dobili smo sve što smo željeli, iako nisam vjerovao da će se dogovor ostvariti, jer je svatko vukao na svoju stranu. Bilo je vike i svađe, a naglasit ću da su Srbi tijekom razgovora bili dobronamjerni i benevolentni. Na kraju smo svi bili ponosni zbog dogovora, a moram naglasiti da smo se postavili kao najbolji u grupi i drugi su se trebali prema nama prilagođavati – rekao je Bilić i nastavio:

– Istina, nemamo mi moć uvjeravanja kao, recimo, Njemačka. Pričao je predstavnik Belgije da je uoči dogovora u Berlinu za prošle kvalifikacije za EP sastanak trajao 45 minuta! Došao je predstavnik Njemačke, svima im je podijelio njemački prijedlog, vratio se za 45 minuta i uz jednu-dvije neznatne promjene, sve je bilo prihvaćeno! Ali, to je Njemačka, mi svakako nismo za Škote ono što su, recimo, Nijemci za Turke, ali nismo baš ni ravnopravni kako si to Škoti zamišljaju! I to smo im dali do znanja – govorio je Bilić dodavši da je škotski izbornik njegov bivši kapetan iz Evertona, Gary Speed.

Potom je Bilić naglasio:

– I mi i Srbi željeli smo izbjeći međusobne utakmice na početku i na kraju natjecanja, da ne bi bilo dodatnih tenzija. Željeli smo izbjeći dva uzastopna gostovanja, željeli smo izbjeći dvije uzastopne utakmice s jačim suparnicima (iako je grupa podjednaka!), željeli smo doma početi kvalifikacije! I sve smo to ostvarili.

Postoji li nešto čime baš i niste zadovoljni?

– Spoznaja da u skupini nemamo San Marino, ili, recimo, Maltu! Gledajte, rujanski nam je start odličan, Makedonija doma, pa gostujemo u Bruxellesu. Potom, u listopadu, idemo u Skoplje i domaćini smo Walesu. Nakon tih utakmica trebali bismo držati vrh ljestvice i mirno čekati domaći okršaj sa Srbijom u ožujku, nakon kojeg idemo u Wales. I to gostovanje u Cardiffu, odmah nakon utakmice sa Srbijom, naš je "kamenčić u cipeli", ali nešto je i nas moralo "žuljati"! U lipnju nam dolaze Škoti, koji baš nisu bili sretni tim rasporedom, pa onda u rujnu idemo u Beograd i na kraju, u listopadu, domaćini smo Belgiji, pa idemo u Glasgow, gdje svakako možemo napraviti dobar rezultat, bude li to potrebno – objasnio je Bilić svoje zadovoljstvo.

Bilić: Imao sam ponuda iz Rusije, ali ne želim napustiti Hrvatsku

Inače, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić priznao je da je imao prilike nastaviti karijeru u Rusiji.

Novinaru ruskog Sovetsky sporta je potvrdio:
– Mogu potvrditi da postoji interes iz mnogih zemalja i klubova, pa tako i iz Rusije, no ja sam glavni trener Hrvatske i nemam namjeru to napustiti – rekao je Bilić za Sovetsky sport.

Izbornika je, inače, silno nahvalio predsjednik HNS-a Vlatko Marković: 

– Naš je "savezni kapetan", za razliku od drugih, ostavio sjajan dojam! Uživao sam slušajući ga, kako je samo elokventan, bilo ga je milina gledati i slušati – rekao je Marković, a glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je dodao: 

– Sljedećeg tjedna izaslanstvo HNS-a putuje u Kijev na ždrijeb skupina za EP. Uskoro ćemo izabrati i naš kamp tijekom Eura, bit će to odmah nakon ždrijeba – kaže Srebrić.

Ključne riječi

Komentara 36

OB
-obrisani-
12:31 24.11.2011.

sto na uvjek trpate s tim srbima .....

DU
Deleted user
12:47 24.11.2011.

24.11.2011. u 12:31h munjenko je napisao/la: sto na uvjek trpate s tim srbima ..... ---------------------------------------------------- hahahaa, pa zato sto ste isti. to ti ne vidis tamo ali mi koji dolazimo iz vanka i kad dojemo u hrvatsku ili srbiju, nema razlike.

DO
dora
17:34 24.11.2011.

ciru za izbornika, odmah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije