Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik zna sastav

Bilić: Odluka o Ćorluki na dan utakmice!

\'13.10.2011., Zagreb, Rusanova, Kuca Hrvatskog Nogometa - Press konferencija Slavena Bilica, izbornika Hrvatske Nogometne Reprezentacije nakon izvlacenja Turske reprezentacije kao sljedeceg protivnik
Robert Anic/PIXSELL
10.11.2011.
u 18:44

– Već mi je glupo govoriti o ovoj utakmici, mjesec dana samo o tome razgovaramo. Govorit ćemo na terenu, imamo što ponuditi i ponudit ćemo – optimističan je Bilić.

O nastupu ozlijeđenog Vedrana Ćorluke izbornik Slaven Bilić odlučit će u petak oko podneva! Ćorluka je u četvrtak hodao bez zaštitne čizme, ali je preskočio večernji trening i na dan utakmice liječnici će ga testirati i odlučiti može li igrati ovako zahtjevnu utakmicu...

– Ne bude li Čarli spreman, imamo rješenje, adekvatno je i dobro. Sastav znam, ali reći ću ga igračima tek na dan utakmice – rekao je Bilić na konferenciji za novinare u Turk Telekom Areni uoči treninga naše vrste.

Domaće je novinare, dakako, zanimala usporedba s onom utakmicom u Beču...

– Ova utakmica nema baš nikakve veze s onom velikom, povijesnom utakmicom! Ako ćemo se baš vraćati na taj Beč, onda ću reći da optimizam crpimo i iz tog dvoboja jer smo u 120 minuta bili bolji.

Međutim, izgubili ste! U hrvatskim se medijima potencira da je došlo vrijeme osvete?

– Osveta je preteška riječ. No to je moderno novinarstvo, ali moji igrači i ja nikad nismo upotrijebili taj termin. Pa nisu nama Turci ništa napravili da bismo im se morali osvećivati! Zabili su gol, čestitao sam im na prolazu, ma kakva osveta...

Postoje li još neke dvojbe oko sastava i kakvo je ozračje u svlačionici?

– Dvojbi nema, nego samo različite opcije zato što imamo dosta kvalitetnih igrača. Naše je ozračje odlično od prvog dana, no sad se ipak osjeća posebna, maksimalna napetost zbog važnosti dvoboja. "Unutra" smo, respektiramo Turke, ali smo i svjesni vlastite snage. Ma znate što, već mjesec dana razgovaramo o toj utakmici, već mi je glupo govoriti. Pričat ćemo na terenu, imamo što za ponuditi i ponudit ćemo!

Kako će Hrvatska igrati u Istanbulu, hoće li kalkulirati misleći na uzvrat pred svojom publikom?

– Iako će se sve rješavati na uzvratu u Zagrebu, prvoj ćemo utakmici u Istanbulu pristupiti kao da je jedna jedina – rekao je Bilić.

Naš je izbornik zahvalio domaćinu na gostoprimstvu, a u ime igrača i stručnog stožera izrazio je sućut turskom narodu zbog žrtava u nedavnom razornom potresu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije