Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPKA OPET U ČATEŽU

Bilić: Nisu takvi grešnici, vraćam Šimunića i Križanca

Slaven Bilić
Antonio Bronić
02.11.2009.
u 11:46

Popis reprezentativaca za Lihtenštajn možda i ne zvuči važan kao recimo onaj za Svjetsko prvenstvo, ali izbornik Slaven Bilić okreće novu stranicu reprezentacije.

Vratio je Slaven potjerane Josipa Šimunića i Ivicu Križanca, glavne sudionike skandala na prošlom okupljanju u Rovinju, izostavio Roberta Kovača, pozvao neka nova lica poput Ivana Strinića i Tomislava Dujmovića, ali i vratio Ivu Iličevića i Dragu Gabrića. Ladiću je prepustio Rakitića, Lovrena, igrat će i Kalinić...

- Nakon neuspjeha u kvalifikacijama gdje nismo uspjeli uhvatiti baraž, odlučili smo iskoristiti ova dva termina za odigravanje prijateljskih. Naša je želja bila jedna jača i jedna slabija utakmica. U kombinaciji su bile Italija, Argentina, no na kraju se ispostavilo da nismo bili to u mogućnosti organizirati i ostala nam je utakmica u Vinkovcima protiv Lihtenštajna - kazao je izbornik.

Zašto Šimunić i Križanac?

- Razgovarao sam s njima nakon onoga što se dogodilo, o tome što su napravili. I kao što sam rekao ranije, nisu to bili toliko veliki istupi koji bi zahtijevali drastičnu kaznu. Tada je kazano da su suspendirani za utakmicu s Kazahstanom.

Nema Roberta Kovača, je li to konačni kraj?

- S Kovačem sam razgovarao kad je Dinamo bio u Splitu, gdje mi je on potvrdio da smatra kako je podvukao crtu. On je velikan koji je nas zadužio, jedan od najboljih obrambenih igrača ove nove Hrvatske. Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu što je napravio za nas. Bio je oličenje karaktera, profesionalca, istinske veličine.

I Olić je najavio odlazak?

- Nije on taj koji odlazi. Razgovarao sam s njime, njegove su riječi krivo prenesene. Rekao je da će, ako se sve ozljede nastave, odustati i od repke i od kluba. Dakle, dok god bude mogao, siguran sam da će Ola biti uz nas.

Pozvani su debitanti Ivan Strinić i Tomislav Dujmović.

- Pozvani su jer su već duže vrijeme na internom spisku, koji se stalno obnavlja i nadopunjava. Strinića znamo dobro, pratimo ga kako se razvija, on je lijevi bočni igrač, koji ovisno o sustavu može igrati lijevog beka u 3-5-2. Istina, igrao je kao vezni u Hajduku u posljednjim utakmicama. U naletu je, ima strašne tjelesne sposobnosti i mislim da bi u dogledno vrijeme mogao postati standardni reprezentativac.

- Tomislav Dujmović je nepoznanica našoj široj javnosti iako je bio u HNL-u. Njegov put je sličan Križančevu jer je ime stekao tek nakon što je otišao iz HNL-a. Jedan je od oslonaca i ključnih igrača Lokomotive Moskve. Pojačat će konkurenciju među veznjacima, a vjerujem da će se nametnuti i da na njega možemo najozbiljnije računati.

Na popisu nisu Čale, Leko, Jurić?

- Ovo je popis za ovu utakmicu, vidite da su se Iličević i Drago Gabrić vratili na popis. Nema ni Drpića, Sharbinija... Svi su oni u krugu reprezentacije.

Osim druženja i okupljanja, što se može očekivati od Lihtenštajna?

- Reprezentacija nije klub, ovdje ne počinje novi ciklus što se tiče kvalifikacija, ali je to za nas novi početak. Na popisu su dva debitanta, neki igrači koji su bili u reprezentaciji, pa ih neko vrijeme nismo zvali. Želimo provoditi plan i program te našu viziju kako bi kvalifikacije dočekali spremni.

- Utakmica nije adekvatna želji, no mi ćemo u sljedećim kvalifikacijama igrati s dvije reprezentacije, iz one posljednje jakosne skupine - dovršio je Bilić koji će pripreme reprezentacije ponovno voditi u Čatežu. Malo Rovinj, malo Čatež, više niti igrači ne znaju gdje će istrčati kad autobus stane i otvori vrata.

Popis reprezentativaca za prijateljski ogled s Lihtenštajnom:
Runje, Subašić, Ćorluka, Križanac, Knežević, Šimunić, Strinić, Srna, Vukojević, Kranjčar, Pokrivač, Pranjić, Dujmović, Iličević, Gabrić, Da Silva, Klasnić, Jelavić, Bilić i Mandžukić.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
14:53 02.11.2009.

E, moj Bilicu ,zar nista nisi naucio iz proslosti.Kakav Krizanac,to ti je odsarafljena bomba u svlacionici .Mozda nije los igrac,ali nije kompletan a kad kazem kompletan ,onda znas sta mislim.Istina da nije lako biti covjek,ali on se ni netrudi da to postane.

SK
skinner
15:48 02.11.2009.

Takva dobra \"udavača\", a uspjeli smo dogovoriti tekmu s jadnim Lihtenštajnom (u strahu su izgleda velike oči!!!)!!! ;) Da je Joe pametan odhebal bi vas po kratkom postupku. I još nekaj - hebali vas dalmatinci! Po čemu je strinić zaslužill poziv - vjerojatno po \"poštenju\"... Sramota

DO
domingo1981
14:15 02.11.2009.

@Rugovit Je, totalno si u pravu... zato je taj isti Bilic i dao povjerenje igracima poput Eduarda, Modrica, Vukojevica, Drpica, Caleta, Lovrena (i da ih ne nabrajam sve...) ! Idi najedi sepure u prahu i nemoj svoj kompleks izzivljavati s takvim komentarima, molimte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije