Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi propust

Bilić: Ništa ne bih mijenjao

Slaven Bilić
Igor Kralj/Pixsell
07.09.2010.
u 23:34

- Plan je bio pobijediti i učinili smo sve što smo mogli. Ipak, stanjem na tablici možemo biti zadovoljni - smatra izbornik.

Pune maksimirske tribine dale su sve od sebe, zanemarimo li nepotrebni "Za dom spremni", gurale su Bilićeve dečke prema toliko željenoj pobjedi – prema bodovima koji bi možda bili i presudni na putu do Eura 2012. godine. Poslije 0:0 protiv Grka, kockasti su dobili samo zvižduke, Slavenu Biliću, nakon neuspjeha u prošlim kvalifikacijama, dogodio se još jedan kiks. Taj se, na sreću, može ispraviti, no Bilić svakom novom utakmicom ipak gubi. A to prepoznaju i tribine.

Početak odličan?!

– Žao mi je prepunih tribina, hvala im na potpori, nažalost, nismo uspjeli u naumu da se odvojimo, da napravimo velik korak prema Euru. Šteta – govorio je potišteni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Prvo poluvrijeme bila je nogometna bijeda. Bez ritma, ideje i prilike. Grci su nam znali oduzeti loptu.

– Ma početak je bio odličan, baš dobar. Šteta što nismo brzo zabili. Poslije se dogodilo ono čega sam se pribojavao: ušli smo im u ritam. Upozoravao sam da su Grci bolji nego na SP-u, da imaju novu, nezgodnu momčad.

Dan prije velike bitke Bilić je sasvim iskreno rekao da bi i bod u konačnom raspletu bio dobar. Čudna izjava, ali očito je osjetio puls svoje momčadi. Da, glavni akteri nisu u vrhunskoj formi. Sinoć je priznao da bod ipak nije dobar.

– Neću se skrivati, večeras nam se dogodio neuspjeh. Nisam zadovoljan rezultatom, to naglasite.

Igrom je bio nešto zadovoljniji. I to u nastavku.

– Imali smo velike, kolosalne prigode. Dominirali smo i, kada bih trenerski gledao, jako sam zadovoljan igrom u nastavku. Sve su izmjene bile dobre, Grci su jako opasno živjeli.

A jesu li preživjeli zbog toga što niste bili ofenzivni kao u Rigi? Naime, imali smo jednog igrača za kreaciju manje no u Letoniji. Ipak ste bili malo predefenzivni?

– Ne, mislim da nisam pogriješio, pa utakmicu sam završio samo s dva obrambena igrača. U Rigi smo mogli biti onako ofenzivni, skratiti teren gotovo na pola. Grci su jači suparnik, mislim da smo taktički bili dobri. Da je jedna od naših prigoda pretvorena u gol, sada bismo drukčije razgovarali.

Izgubljena su dva velika boda koja je na glavi i kopački imao Eduardo da Silva. Naš Brazilac ipak je daleko od zlatnih godina.

Vjera nije izgubljena

– Da, to su dvije prigode iz kojih bi, da je u punoj formi, Dudu zabio barem jedan i danas bismo slavili. Nažalost, ne mogu na to utjecati. Na treningu se osjeti da je u pripremnom procesu, da mu nedostaje svježine. Ali, ne bojim se, bit će on do Izraela potpuno spreman.

Bodovi su izgubljeni, ali ne i vjera.

– Duge su kvalifikacije, a Grci su za nas pravi, veliki suparnik. Pa i Gruzija je, eto, s dva remija veliko upozorenje. No, dug je put do Eura, nadam se da ćemo ga pronaći – zaključio je tužni izbornik.

Hrvatska nije imala raspoloženog igrača, a ni izbornik ne blista kao nekad. Iako je tek početak, sad se ne nazire sretan završetak.

Komentara 73

ZO
Zonasumraka39
08:28 08.09.2010.

The Punisher Daj, nemoj mi Kužea....njegova vizija nogometa je očajna.....

NI
nisde
09:24 08.09.2010.

gladiator biti će k...c lakše kod njih,sada smo im dali vjetar u leđa i kad napune stadion a svi znamo kakvu oni atmosferu znaju napraviti,mi smo u banani-onda čemo biti sretni ako izvuku bod.

JO
jozinho
00:35 08.09.2010.

BILICA SMIJENIT??? dobro razumin kritike i nezadovoljstvo... ALI KOGA DA STAVIMO UMJESTO NJEGA ???????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije