Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJMOVI

Bilić: Možda ostanem izbornik i nakon EP!

Slaven Bilić (1)
Antonio Bronić/Pixsell
16.11.2011.
u 12:31

- Dobro mi je, a gdje god je dobro, onda postoji i mogućnost produžetka suradnje - kaže Bilić.

Nakon serija kritika, čak i omalovažavanja, izbornik Slaven Bilić opet je junak nacije! Nadajmo se samo da ga sad neće onako bez kriterija razvlačiti po svim naslovnicama, od časopisa poput "Majstora u kući", do onih tipa "Kako u 18 sekundi doći do orgazma", kao što se zbilo prije četiri godine, kad je vratio vjeru u hrvatski nogomet i s mladom i potentnom selekcijom izbrisao gorak okus nastupa na SP u Njemačkoj, te izborio EP u Austriji i Švicarskoj.

Zanimljivo, nakon "one" Turske u Beču počela je svojevrsna kalvarija naše momčadi, koja je trajala sve do Istanbula i "trice" Turcima, koja je odjeknula u cijelom svijetu! Od Turske do Turske, a da nije bilo tih dodatnih kvalifikacija, ne bi bilo ni – Turske! Stoga smo upitali Bilića je li na kraju ovo bila bolja inačica plasmana na EP, kroz dodatne utakmice, nego da se u Grčkoj izvukao nekakav bod, te da se potom Latvija mršavo svladala u Rijeci nekakvim pogotkom malo prije kraja dvoboja...

- Naravno da je ispalo bolje, nacija je opet duboko udahnula nogometni zrak, nakon Istanbula opet se osjeća radost, onaj "feel good factor", kako bi rekli Englezi! Ali, kad bih mogao birati, onda bih svakako uvijek izabrao onaj drugi, lakši put – logičan je bio Bilićev odgovor.

Postoji li mogućnost da i nakon EP ostanete izbornik?

- Šest godina sam ovdje, fantastično se osjećam, privilegiran sam i počašćen što sam izbornik svoje zemlje. Nikad, ni u jednom drugom poslu, neću imati toliko emocija kao što ih sad imam. Dobro mi je, a gdje god je dobro, onda postoji i mogućnost produžetka suradnje - kaže Bilić.

Djelatnici hotela "Sheraton" napravili su prigodnu tortu za članove našeg Stručnog stožera u povodu plasmana na EP, a Bilić je naglasio:

- Nisam postavljen za izbornika da bih gradio temelje za budućnost, nego da izborim plasman na EP. To smo i učinili, a velika je stvar što smo gotovo kompletnu mladu reprezntaciju (do 21. godine), osim Jozinovića, tijekom ovog ciklusa prebacili u A selekciju! I nisu oni samo prolaznici, nego važni igrači.

Hrvatska će biti u trećoj jakosnoj skupini, koga priželjkujete za suparnika?

- Svatko tko izbori nastup na EP, nije tamo slučajno. A mi možemo igrati sa svakim, ali nam i svatko može napraviti problem. Lakše je osvojiti EP nego SP, zato jer nema Južnoamerikanaca, ali na SP je lakše proći skupinu nego na EP, gdje je koncentracija kvalitete! Neki kažu da bi idealan izbor bio domaćin, no ja ne mislim tako, sjetimo se, uostalom, koliko smo muke imali s Austrijom...

Je li bilo teško spustiti pozitivne tenzije nakon Istanbula?

- Ne, jer je ova momčad sazrela! Igrači su već u svlačionici u Turskoj sami rekli da ništa nije gotovo. Nije bilo straha uoči uzvrata, ali bili smo jako oprezni, tako smo i odigrali. Objektivno, nitko na svijetu nije jači od Turske za tri gola, nama se u Istanbulu sve poklopilo i ispalo je 3:0. Ali, vidjeli ste na uzvratu koliko je teško bilo sačuvati tu prednost – kaže Bilić.

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
14:43 16.11.2011.

Bilić: Možda i ostanem izbornik.... Nemoj, molim te

MA
matija39
13:03 16.11.2011.

pivo = BILIC =petarda = Mamic = Policija = Markovic = Bijeda

BI
billynik
23:46 16.11.2011.

opet se je ovaj prodavač magle spasio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije