Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJMOVI IZBORNIKA

Bilić: Imali smo kardinalna dodavanja

Izrael Hrvatska (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/2
09.10.2010.
u 23:54

Izbornik nije bježao od činjenice da je prvom dijelu bilo neugodno gledati kako se razvija situacija.

Slaven Bilić je skako, vikao, širio ruke, zapomagao. Izrael je bio u naletu, naš je gol visio u zraku kako se popularno kaže u nogometnom žargonu. No, na kraju je ipak vrijeme iscurilo, Hrvatska je još jednom slavila na telavivskom Ramat Ganu. Za Bilića je to Sveta zemlja i sretna.

- Istina, iako smo zaslužili biti sretni jer smo bili bolji - bile su prve riječi Slavena Bilića nakon što je izljubio sve suparnike i igrače.

Nakon Grčke živio je u unakrsnoj paljbi zbog taktičkih grešaka, ali i mršavog remija. Sinoć je diskutabilnu igru prekrio rezultat.

- U prvom poluvremenu smo bili bolji, više smo težili igri, nadigravanju. No, moram priznati da smo napravili nekoliko kadrinalnih pogrešaka. Bilo je previše pogrešaka u predaji lopte, bilo je tu nekih grubih propusta - priznao je naš izbornik.

Nije želio otkriti o kojim je igračima riječ. No, uža obrana je bila konfuzna, posebno desna strana. Ćorluka je u prvom poluvremenu bio neprepoznatljiv. No, Bilić je uglavnom zapamtio samo dobre stvari iz ovog dvoboja:

- Kod nas se stalno stvara klima kao da bi ova momčad gdje god dođe trebala zabiti tri četiri gola, a da pritom suparnik niti jednom ne zapuca prema vratima. E, nije to baš tako lako. A utakmica je išla u smjeru da bude 3:0, a nažalost primili smo gol iz akcije koja je bila dobra.

Je li bio presudan trenutak kada je Wolfgang Stark dosudio kazneni udarac?

- Uvijek je nešto ključni trenutak. Bio sam predaleko od mjesta događaja da bih mogao presuditi je li bio prekršaj. Svi smo na klupi ostali zbunjeni i zatečeni.

Bilić je u Tel Avivu mogao odahnuti. Naime, ovo je za njega bila jedna od ključnih utakmica. Nakon svih propusta u posljednjih godinu dana.

- Imamo sedam bodova, prvi smo na ljestvici. Vidjeli ste da je Izrael jak kao domaćin, ne vjerujem da će Grci ovdje slaviti. Kvalifikacije se dobro razvijaju, moramo nakon svega biti zadovoljni - reći će Bilić.

Bilić će tako nastaviti svoj put. Hrvatska je u Izraelu iskazale dosta slabosti. Bodovi donose mir i mogućnost da se slabosti otklone.

Ključne riječi

Komentara 38

VE
Velikogoričan56
00:33 10.10.2010.

StrikO Nista Bilic nije dokazao niti pokazao. Mi sto kritiziramo ne pljujemo po reprezentaciji, nego zelimo ukazati na losa rjesenja, to nije isto.

Avatar Topgen
Topgen
11:15 10.10.2010.

Greske nisu bile kolektivne nego osobne. Za tri sanse protivnika u prvom dijelu kriva su tri nepotrebna losa dodavanja nase zadnje linije, najvise Schilderfelda ako se ne varam. Ni Strinic nije za pohvalu.

B6
Booyaka 619
10:20 10.10.2010.

Mislim da se ovdje može primjeniti ono što je poslije pobjede izjavio Frank Mir; \"Bolje loša pobjeda, nego takav poraz\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije