Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

Bilić ima slatke brige samo s napadačima

Slaven Bilić
Sanjin Strukić/Pixsell
15.11.2009.
u 20:15

Komponirajući momčad, svaki trener točno na papiru zacrta koliko mu treba vratara, koliko obrambenih i veznih igrača, a koliko napadača.

Ako u svlačionici stanuju 22 igrača, obično to izgleda ovako: tri vratara, osam obrambenih, sedam veznih (ili obrnuto!) te četiri napadača. Najviše četiri napadača...

"Tri i pol" para...

A Hrvatska u ovome trenutku ima čak sedam napadača! Mate Bilić golovima i dobrom igrom u Vinkovcima osigurao je status stalnoga reprezentativca i bit će zanimljivo vidjeti popis igrača s kojima će Slaven Bilić za devet mjeseci započeti kvalifikacije.

– Kad radim popis, onda volim na papiru imati dvije momčadi. No, u te dvije momčadi ima polivalentnih igrača, tako da se i ja otprilike držim brojki koje ste spomenuli – rekao nam je izbornik.

Trenutačno Bilić na raspolaganju ima "tri i pol" napadačka para: Eduardo – Olić, Petrić – Klasnić, Mandžukić – Kalinić te Mate Bilić.

A to je svakako previše, i najveći klubovi u svlačionici imaju najviše četiri napadača. Sjetimo se, uostalom, lanjskih Dinamovih problema, kad je bilo šest napadača, prije nego što su otpisani Šokota i Balaban.

Napadači su, to je nepisano pravilo, najveći egoisti, "tempirane bombe", i problemi u klubovima obično počinju od njih. Napadači se najčešće bune što ne igraju, gotovo nikad nisu samokritični i treneri ih najteže kontroliraju. Ali im i najviše dopuštaju jer im ostanak na klupi ovisi o njihovim realizatorskim sposobnostima...

– Sedam napadača na papiru izgleda previše. Ali, sjetite se samo koliko smo problema imali s ozljedama, jedna je nevolja stizala drugu pa nikoga neću otpisivati. A igrat će, jasno je, onaj tko je u najboljoj formi – nudi Bilić svima nadu, iako je jasno da svaki igrač ima svoju povijest, odnosno da je prvi hrvatski napadački dvojac Eduardo – Olić.

Zanimljivi Vida i Barbarić

Koliko je napadača viška, toliki je manjak klasičnih srednjih braniča! Naime, Bilić ima tek Šimunića, Križanca, Lovrena i Kneževića (može li zadovoljiti kriterij?). Zatreba li, Bilić će Ćorluku prebaciti među srednje braniče, iako ga više voli koristiti na boku, kako bi Srni dao više slobode u igri prema naprijed. No, Bilić gdjekad vidi i Šimunića na lijevom defenzivnom boku, tako da se malen broj srednjih braniča i stanjuje.

A to je prilično opasno – srednji su braniči skloni kartonima i Bilić mora u svakom trenutku imati dva spremna, uigrana para, za što je nužno na popisu imati barem sedmoricu igrača takvog profila.

– Vidjet ćemo kako će se razvijati Vida i Barbarić ili Maloča! Pred nama je još devet mjeseci, svašta se može dogoditi, posebno kad je riječ o mladim igračima. Sjetite se samo Ćorluke kakav je bio godinu dana prije Moskve – kaže Bilić.

Ključne riječi

Komentara 6

KR
Krtola
00:59 16.11.2009.

Ohhh neee.zar opet pocinjemo sa tom farsomBILIC I OSTALA KOMPANIJA..ljudi moji sam VLATKO MARKOVIC.da je vodio repku protiv IZGUBLJENOG LIECHENSTAIN..ili kako li se vec zovu ti jadnici koji nemaju pojma sta traze na igralistu..pobjedio bi mozda i vecom razlikom..a ovako opet se busamo u prsa..nakon jadne pobjede nad ..rekreativcima iz VADUZA..daj molim vas spustite se vec jednom-.i pocnite birati nama ravnim repke za prijateljske tekme..npr: bugarska,slovenija,albanija,makedonija,andora,litva i ostale nepoznanice u nogom,etu..

OB
-obrisani-
22:45 15.11.2009.

Vi Hrvati ste svijetski prvaci onih što su ispali sa SP..Ustvari pardon, ima tu puno boljih popud Turske, Švedske, Češke itd..Vi Hrvati ste najsimpatičniji ali daleko od SP i najboljih..

SA
santorini31
14:52 16.11.2009.

koja je razlika izmedju fudbalera i nogometasa? Pa fudbaleri idu u juznu Afriku!! hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije