Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef poput tate Ćire

Bilić: Hoću mobilizaciju, i na punim tribinama!

'13.11.2011., Catez, Slovenija - Konferencija za novinare izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilica i potopisivanje ugovora izmedju HNS-a i radija Totalni FM o medijskom partnerstvu.
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
13.11.2011.
u 18:20

Da sam na Hiddinkovu mjestu, u meni bi se probudio inat i vikao bih – idemo im zabiti i pobijediti ih u Zagrebu..., kaže Bilić Dres M. Kovačić Nije riječ o provokaciji da je trebao pozvati Kovačića

Dobro raspoložen došao je izbornik Slaven Bilić pred novinare i naglasio:

- Ne smijemo dopustiti da nas "prebaci pamet"! Ne postoji veći optimist od mene, ali protiv Turske smo odigrali tek 90 minuta i čeka nas teški uzvrat. Nikakve proslave nije bilo u zrakoplovu iz Istanbula, jer smo i igrači i ja svjesni težine posla. U Istanbulu smo bili odlični, a u Zagrebu ćemo morati biti još i bolji, jer Turci se sigurno nisu predali - rekao je Bilić i nastavio:

- Da se ne zavaravamo, Turci su dobra momčad, imali su loš dan, odnosno mi smo im taj dan učinili lošim svojom sjajnom igrom. Oni će u Zagrebu igrati za čast i ponos i tražit će priliku da nas iznenade. Pa iako ih respektiramo, naglašavam da oni dolaze k nama, u naše dvorište, u našu kuću i u našem se Maksimiru samo nas pita što će se dogoditi - jasan je Bilić.

Nema istanbulskih "repova", nitko se ne žali na ozljedu. Neće, dakako, biti "požutjelih" Ćorluke i Dujmovića, kojima je Bilić dao slobodno, ali nisu se vratili u klubove, nego su ostali u Zagrebu. A tko ih mijenja, Pranjić i Vukojević, ili...?

- To je izgledna opcija, ali postoje još neke kombinacije. I bit će to jedina dva nova igrača u odnosu na Istanbul, onu devetoricu se ne dira!

Je li ovih 3:0 veća prednost nego što je bilo 1:0 u 118. minuti u Beču?

- Jest! Ali, ne smijemo se opustiti, znamo koliko je nogomet nepredvidiv i samo jedna mala potankost može okrenuti utakmicu u pogrešnom smjeru. Samo ozbiljnošću možemo napraviti rezultat i stoga posebno apeliram na navijače da budu uz nas svih 90 minuta. Uvijek su nam pomagali i "zabijali golove", ali sad će nam njihova potpora biti potrebnija nego ikada! Neka budu glasni, sigurno ćemo im se odužiti!

Mogu li se Turci psihološki oporaviti u samo nekoliko dana?

- Nije im lako. Sad ih mediji "kidaju", ali pokušavam se staviti u njihovu poziciju. Da je tako, u meni bi se probudio inat i rekao bih "idemo u taj Zagreb zabiti gol i pobijediti, idemo pokazati da vrijedimo"! I zato su opasni - rekao je Bilić i još jednom se osvrnuo na naše golove:

- Bili su fenomenalni! Kod prvog je Ćorluka bio duboko u njihovu 16-ercu, kod drugoga je naša akcija trajala 20-ak sekundi, najprije smo promašili čistu zgodu (Modrić, op. a.), a kad smo zabili, u 16-ercu je bilo pet naših igrača! A treći je gol replika uvježbavanja prekida na treninzima. Bilo je fenomenalno, ali nije još gotovo – govorio je izbornik.

HNS je potpisao ugovor s Totalnim radijom FM, a njihova voditeljica Mia Kovačić dobila je dres s brojem 1 i svojim imenom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije