Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNOS SNAGA DINAMA I HAJDUKA

Bili tići uzimaju primat modroj legiji stranaca!

'04.08.2010., Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret treceg pretkola Lige prvaka Dinamo - Serif (Moldavija).  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
07.08.2010.
u 08:24

Nakon pet godina, Dinamo prvi put porazom od Rijeke naznačio da ni u HNL-u ne može više dominirati.

Četvrtak, 5. kolovoza 2010. Negdje u hvarskom akvatoriju, oko 15 sati. Poznati lik iz Maksimirske 128. U objektivu njegov osmijeh a iznad glave u oblačiću se dobro da pročitati: "Krvarim zbog poraza, ali ne mogu protiv sebe, moram se tu na svojoj skupocjenoj jahti dobro najesti i napiti i pokušati zaboraviti. I, da, trebam tom Sammiru i Badelju pronaći klub. Proizvodnja ne smije trpjeti."

Četvrtak, 5. kolovoza 2010. Split, stadion Poljud, 22.55.

Špaco: Nisam heroj

– Nisam ja heroj, to su ovih 14 mladića – rekao je Hajdukov trener Stanko Poklepović nakon što je Hajduk odigrao poluvrijeme iz snova, nakon što je na impresivan način potučen bukureštanski Dinamo, a bili su ostali europskim stanovnicima.

Zbog čega su u predvečerje Oluje Zagrepčani položili oružje, a Splićani na svojoj "bajuneti" razderali Rumunje? Možda zbog toga što je u bijelom dresu te večeri bilo dvanaest Hrvata, a u plavom pet. Da, aluzija je to na Dinamovu legiju stranaca, te Hajdukovu (uglavnom dječurliju) mladost.

Jer Dinamo u utorak nije imao niti dovoljno srca, umijeća ponajmanje, dok je baš "Hajdučko srce" i talent iznjedrilo uspjeh vrijedan cjelonoćnog slavlja. Nismo ksenofobi, ali za Dinamo i Hajduk stranac mora biti pojačanje. U Splitu su, čini se, shvatili.

Gubi li to Dinamo primat u odnosu na Hajduk, koji se proteklih pet godina brčkao na Bačvicama i gledao kako plavi osvajaju naslove? Bijelima je picigin bolje išao. Baš prije tih pet godina Dinamo (Kuže, nap. a.) je posljednji put kiksao u drugom kolu. Sada se to, u susretu s Rijekom, dogodilo Velimiru Zajecu kojem je gazda prodao Mandžukića, s kojim bi prošao Sheriff, i doveo Rukavinu koji će biti spreman za mjesec dana.

Zeko dobio po prstima

Zajec je između čekića (imperativ rezultata) i nakovnja (briga da stranci igraju kako bi se prodali) zapravo dobio po prstima. Nepregledna kolona plavih legionara (što će gornja fotografija sjajno opisati) u Maksimiru živi kao u hotelu s pet zvjezdica, ne uzbuđuje se previše nakon poraza, dobro se provode po zagrebačkim noćnim klubovima. No, nisu oni krivi, već onaj tko ih je doveo i tko ih plaća.

Poklepović se, pak, okrenuo svojim tićima, iako i on prečesto izgubi kompas, nogometno znanje i iskustvo koje je puno veće nego Zajecovo nitko mu ne može uzeti. I Hajduk sada izgleda modernije, agresivnije i prodornije.

Još kad bi se riješio predsjednika "Krafne, kiflica"... Sada je puno važnije da dobro igra, stoga će 11. rujna, kada Dinamo stiže na Poljud, biti veselo. Mogla bi to biti trenutačna primopredaja nogometne vlasti.

Ključne riječi

Komentara 36

NE
nenego
13:19 07.08.2010.

Koji naivni članak.. Ako Mamić odluči da Lokomotiva (koja imena Lokomotiv, Dynamo...) bude prva, Lokomotiva će i biti prva,nikakvi \"tići\" i bilo tko drugi o tome neće odlučivati . Jedan je Jahve \"hrvatskog nogometa\".

OK
OKIDOKI
13:31 07.08.2010.

\'\'Možda zbog toga što je u bijelom dresu te večeri bilo dvanaest Hrvata, a u plavom pet.\'\' TomoZG molim te ne spominji strane klubove, kad Dinamo bude u \'\'vlasništvu\'\' mamića ili ......., neće me biti briga tko igra u klubu, ali dok mi dajemo novac za taj klub bit će me briga, stoga želim da igraju domaći dečki,

DO
don07
19:22 07.08.2010.

ovo je još jedna potvrda moje teze da od svih sportskih novinara jedino flak i dasović nisu na platnom spisku onog cige.Svaka čast!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije