Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U vatrenoj obrani iskusan je ostao samo šimunić

Bez Križanca ostali križevi

Ladić Bilić
Željko Hladika/PIXSELL
05.05.2010.
u 09:40

Bez klasne obrane danas je nemoguće zamisliti ozbiljnu reprezentaciju. Stoga, Bilić u sljedeće tri utakmice mora pronaći rješenje.

Po čemu ćemo pamtiti Ivicu Križanca, koji se s jučerašnjim danom oprostio od kockastog dresa hrvatske nogometne reprezentacije? Po verbalnom napadu uoči debija Slavena Bilića u Livornu 2006. godine kada nije vidio Ivicu Križanca, po Bilićevu protjerivanju Križanca iz reprezentacije dan nakon pijanke u Funtani, te po odličnoj igri u Harkivu protiv Ukrajine (0:0).

Ivica dao premalo

Malo? Pa za igrača koji je sa Zenitom iz St. Peterburga u jednoj godini osvojio Kup Uefe, prvenstvo Rusije, europski i ruski Superkup svakako premalo. Jer, igrao je za ruski klub dojmljivo, za kockaste samo prosječno. Godine, ozljede i ipak premalo asketizma koštali su ga i više nastupa za nacionalnu momčad, prilika da ga zapamtimo.

Što to znači za Slavena Bilića, koji će u tri utakmice – s Austrijom 19. svibnja u Klagenfurtu, Walesom 22. svibnja u Osijeku i Estonijom 26. svibnja u Tallinnu – tražiti novi stoperski par? Nedvojbeno će mu trebati vremena da sve složi. Josip Šimunić, koji je također u veteranskim godinama, ostao je sam. Tko mu može biti pravi partner?

– Mislim da se za našu obranu ne treba brinuti. Jurica Buljat, Maloča, Lovren, sve su to mladi, moderni igrači, stoperi na koje Slaven Bilić i te kako može računati – rekao je trener Zagreba i bivši ugledni član vatrene obrane Igor Štimac.

Naravno, obranu uz dvojicu stopera čine i dvojica bočnih igrača. Ako pak Bilić nije odlučio vratiti se na staromodniji, ne nužno i slabiji, sustav 3-5-2.

– Eksperiment u Bruxellesu nije uspio, ništa nismo dobili povratkom u stari sustav – dometnuo je Štimac te otkrio svoju obranu.

– Nije dvojbeno da bih igrao s četvoricom u liniji, a to bi bili: Ćorluka, Jurica Buljat, Šimunić i Strinić.

Dakle, mladi, nedovoljno iskusni?

– Knežević je tu, ali mislim da bih za budućnost gledao prema mladim igračima. Jurica Buljat je brz, moderan. Sigurno je tu i Lovren, no treba vidjeti koliko će i kako igrati u Lyonu.

Barbarić može čekati

A Barbarić, koji je proljetos igrao dojmljivo?

– Mlad je, za njega ima vremena. Bude li teška situacija, može i Ćorluka, koji je po vokaciji zapravo stoper, igrati na tome mjestu. No, na desnom boku je odličan – zaključio je Štimac.

Bez klasne obrane danas je nemoguće zamisliti ozbiljnu reprezentaciju. Stoga, Bilić u spomenute tri utakmice mora pronaći rješenje. Lovren, Buljat ili ipak Ćorluka, kojega nema u svibanjskim akcijama?

Odgovor čekamo s nestrpljenjem.

Komentara 7

FC
fcod
09:54 05.05.2010.

Poštovani, molimo Vas da se priključite akciji \"Odvedimo Janeza na WC!\" Svojim neumornim komentarima AČJanez je nedvojbeno zaslužio posjet WC-u, a zbog velike aktivnosti na HR forumima jednostavno ne stigne zaraditi za kartu. Molimo da priložite koliko možete, jer jeje ovo našem dragom AČJanezu jedina prilika da vidi svoju Zloveniju na WCu. Iduću put će se takva prilika pružiti tek njegovim unucima. Belosvetski masoni, iz neobjašnjive mržnje prema našem dragom AČJanezu, tu jedinu priliku da on vidi svoju Zloveniju na WCu su smjestili u Južnu Afriku, što je jako daleko i skupo. Molimo Vas da se priključite akciji i priložite koliko možete!

MI
mitar
10:49 05.05.2010.

Reprezentacija mi se vise lici na servis nk uvijek drugi.

OB
-obrisani-
09:46 05.05.2010.

Ma nije to nikakav problem..Ja sam 100% siguran da kockasti bez Križanca, pa čak bez golmana i kompletne odbrane neče primiti nijedan gol na SP 2010..Jednostavnu su kockasti prejaki i izvanzemaljci..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije