Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANOST

Bellamy za Dan žena Sijera Leoneu \'\'darovao\'\' 12 ženskih ekipa

'Wales\' Craig Bellamy reacts during their international friendly soccer match against Luxembourg at Llanelli August 11, 2010. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER)'
'TOBY MELVILLE'
08.03.2012.
u 14:30

Humani nogometaš dio svoje zarade odlučio je dati za školovanje afričkih djevojaka

Napadač Liverpoola i velške reprezentacije Craig Bellamy nije dobar samo na terenu. Manje je poznato da ima dobrotvornu udrugu koja nosi njegovo ime, a za ovogodišnji Dan žena odlučio je počastiti one afričke.

Njegova fundacija danas je osnovala 12 ženskih nogometnih ekipa u Sijera Leonu nakon što je pilot-projekt koji je pokrenuo prošle godine sjajno zaživio i velik broj djevojaka privukao u ovaj sport.

Naime, u sezoni 2010./2011. odigrana je cijela liga, djevojkama je platio školske stipendije, a glavna je ideja cijele akcije promovirati jednakost spolova koja je u toj zemlji zapostavljena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije