Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTPAO I OVREBO

Bebek tužan: Očekivao sam da ću suditi na SP-u

Ivan Bebek
Tino Jurić
06.02.2010.
u 20:06

- Nažalost, netko je morao otpasti, a ja sam se našao među tom trojicom - kazao je Bebek nakon što ga Fifa nije uvrstila među arbitre za SP.

Najbolji hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek (32) ipak neće putovati na SP u JAR, iako je dugo figurirao kao vrlo ozbiljan kandidat. Europski suci na SP-u bit će Portugalac Benquerenca, Švicarac Busacca, Belgijac De Bleeckere, Mađar Kassai, Francuz Lannoy, Talijan Rosetti, Nijemac Stark, Španjolac Mallenco, Englez Webb, te Šveđanin Hansson, čovjek koji je previdio Henryjevu ruku u susretu s Irskom u Parizu. Tako se Fifa još jednom narugala Ircima, najvećim tragičarima dodatnih kvalifikacija.

U HNL-u previše opušten


– Razočaran sam, očekivao sam da ću suditi na SP-u, jer sam ispunio sve što su u Uefi od mene očekivali i ušao sam u najuži izbor. No, netko je morao otpasti i, na žalost, ja sam bio među tom trojicom (ostala dvojica su Norvežanin Ovrebo i Austrijanac Einwaller) – kazao je Bebek.

Sudački ekspert Mateo Beusan iznenađen je što Bebeka nema na popisu za SP.

– Ivan nije u klasi Collinina nasljednika, Ćirina “papka” Rosettija ili Španjolca Mallenca, a meni se u tom društvu najmanje sviđa Francuz Lannoy. Bebek je time zakinut – kaže Beusan.

Riječaninu poručuje:

– Glavu gore, Ivane, pred tobom je budućnost! Bit će još prilika za SP.

Matovinović sudio Brazilu


Zašto je Fifa s popisa za SP ispustila nadarenoga Hrvata? Nagađa se da su Bebeku presudili kiksevi u utakmicama HNL-a, s kojih je Fifa također dobivala izvješća. U europskom sudačkom vrhu smatraju da Bebek na domaćim travnjacima nije tako oprezan i koncentriran kao u Uefinim natjecanjima.

Tako dr. Damir Matovinović ostaje jedini hrvatski sudac na SP-u. U Španjolskoj 1982. godine sudio je utakmicu Brazil – Novi Zeland.

Beusan je komentirao i eliminaciju Ovreba.

– Fifa i Uefa obično štite svoje uzdanice, kao što su Webb i Hansson, smatrajući da u njihovim pogreškama nije bilo namjere. No, ako se sudac postavi nedodirljivim kao Bog, poput Ovreba na utakmici Chelsea – Barcelona, to uvijek sankcioniraju.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
20:08 06.02.2010.

Kako svijetske agencije javljaju Hrvatska reprezentacija če na World Cupu 2010 igrati u najsavremenijem nogometnom sistemu današnjice 3, 5, 2...Obrazloženje: 3 igrača če sedjeti u birtiji u Johannesburgu i Pretoriji, petorica če sa slovenskom i srbskom zastavom trčati po tribinama stadiona da navijaju za uspješniju balkansku braču a preostala dvojica nogometaša zbog pijanstva i lopovluka nisu dobili vize i ostaju doma u Croatiji i gledaju Svijetsko Prvenstvo u nogometu po TV ekranima...Taj sistem Bilić tek isprobava i jasno da je baza Funtana uz gemišt i narodnjake...

SK
skinner
21:53 06.02.2010.

Pa ti ljepo i dalje protektiraj ajduka.... Napokon jedna dobra vijest za hrvatski nogomet!

AD
adolf2
07:19 07.02.2010.

...he, he bebeku moj, baš imaš vrhunske reference za taj posal...pa, čovječe, dolaziš iz NAJKORUMPIRANIJE države na balkanu i šire...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije