Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestrogo i neprihvatljivo

Bayern se žalio na kaznu Riberyju

Franck Ribery
AFP
28.04.2010.
u 19:20

Čelnici minhenskog Bayerna uložili su žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) na kaznu njihovu francuskom reprezentativcu Francku Riberyju od tri utakmice zabrane igranja u Ligi prvaka.

Ribery je u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Lyona, u kojoj je Bayern slavio 1:0 na Allianz Areni, dobio crveni karton zbog grubog strarta na nogu Lisandra Lopeza još u prvom poluvremenu. UEFA mu je izrekla suspenziju od tri utakmice.

Prvu od njih odradio je već u utorak na Gerlandu, kada je Bayern s tri gola Ivice Olića izborio pobjedu 3:0 koja ga je, jasno, odvela u finale. Slijedi mu i propuštanje finala na Santiago Bernabeu. Protivnik će minhenskom klubu biti ukupno bolji iz ogleda Barcelone i Intera. Ostane li u Bayernu, s kaznom će Ribery startati i sljedeće sezone u Ligi prvaka, pa će tako propustiti uvodnu utakmicu, odlučili su u Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA).

U Bayernu smatraju da je ovakva kazna prestroga, a u priopćenju su objasnili i zbog čega.

''Disciplinska komisija UEFA-e u obrazloženju kazne navela je kako je Ribery napao suparničkog napadača, što sugerira da je na njega krenuo s namjerom da ga ozlijedi. Takva interpretacija tog starta našeg nogometaša za nas je apsolutno neprihvatljiva i potpuno pogrešna te je ne možemo prihvatiti niti u kojem obliku. Igrač o kojem se radi, Lisandro Lopez, nastavio je utakmicu bez problema i neozlijeđen. Stoga ulažemo žalbu koristeći pravna sredstva koja su nam na raspolaganju'', stoji u Bayernovu priopćenju.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:04 28.04.2010.

Mislim da ako Altintop odigra kao što je igrao sinoć ( po meni izvrsno ), odsustvo Riberya se ne bi trebalo osjetiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije