Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL CLASICO

'Barcelona ima pobjednički mentalitet, a Real nema'

Real Madrid
AFP
10.04.2010.
u 09:00

Legendarni bivši bugarski nogometaš, 44-godišnji Hristo Stoičkov, sa zadovoljstvom je svojom prisutnošću uveličao svečanost inauguracije još jedne Barcelonine legende, Nizozemca Johana Cruyffa za počasnog predsjednika kluba.

Stoičkov je bio jedan od glavnih igračkih oslonaca Cruyffa dok je Nizozemac bio trener Barcelone, te je sudjelovao u osvajanju četiri uzastopna naslova u Primeri, od 1991. do 1994. godine, kao i u osvajanju bivšeg Kupa prvaka 1992. godine.

- Prije 20 godina, dok sam još igrao u Bugarskoj, Johan me jednog dana iznenada nazvao i rekao mi: ''Sviđa mi se kako igraš nogomet, jednoga dana igrat ćeš za Barcelonu''. Bio je to vrlo poseban dan u mom životu, kao što je posebno ovo što sada čini Barcelona za Cruyffa – veli Stoičkov.

Cruyyf je tada i ispunio obećanje, te je 1990. godine doveo Stoičkova u klub, a ovaj je u sljedećih pet sezona odigrao 212 utakmica za Barcelonu u svim natjecanjima i zabio 108 golova. Stoičkov je u sezoni 1995/96. igrao za Parmu, a potom se vratio u Barçu za koju je odigrao nove dvije sezone, ali nije bio tako uspješan kao u vrijeme Cruyffovog ''Dream Teama''.

- Johan mi je poput oca, on je moj prijatelj. Jedan je od najvažnijih igrača u povijesti nogometa. Uvijek sam s njime imao posebni odnos. Bio sam član momčadi koju je on vodio pet godina i igrao sam u svakoj utakmici. I danas pamtim kako su bili zabavni treninzi koje je vodio Cruyff. Po meni, on je najbliže onome što danas nazivaju nogometnom legendom – priča Hristo za Goal.com.

Naravno, i njega su pitali za usporedbe Lea Messija s najvećima u povijesti…

- Ne volim to raditi jer je jako teško uspoređivati, svako vrijeme nosi svoje. Johan je igrao u svoje vrijeme, ja u svoje, a Messi danas igra u nekoj novoj eri. Jasno da je velik igrač, ali i ostali igrači iz aktualnog Barceloninog kadra su jako bitni za momčad. Nikada uspjeh momčadi ne ovisi samo o jednom igraču. Barcelona je, na kraju krajeva, trenutno najbolja momčad na svijetu.

Na kraju, ponudio je najavu subotnjeg ''El Clasica'' protiv Reala u Madridu iz svog kuta…

- Mislim da je veći pritisak na Realu nego na Barceloni. Uvijek je u ovakvim utakmicama veći teret na domaćem sastavu, jer se od njega očekuje pobjeda. Barcelona ima uvijek isti mentalitet koji može demonstrirati u svakoj utakmici. To je pobjednički mentalitet, koji u Realu ne egzistira. To je ono što će napraviti razliku u ovoj utakmici – zaključio je Stoičkov.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije