Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
979 kilometara

Barça razmatra putovanje autobosom u Milano

Barcelona
AFP
18.04.2010.
u 13:55

Kriza zračnog prometa u Europi nastala vulkanskom erupcijom na Islandu mogla bi rezultirati 979 kilometara dugim autobusnim putovanjem nogometaša Barcelone u Milano.

Na San Siru u utorak španjolski i talijanski prvaci igraju prvi dvoboj polufinala Lige prvaka. Vodstvo katalonske momčadi planiralo je prije nastalih izvanrednih okolnosti putovati u ponedjeljak, dan uoči utakmice. Sada u klubu planiraju otputovati za Italiju još tijekom današnjeg (nedjelja) dana.

Zbog vulkanske je prašine barcelonska zračna luka zatvorena do 16 sati, baš kao što su i obje milanske, Malpensa i Linate. Otvori li se aerodrom u Kataloniji, nogometaši španjolskoga, europskog i svjetskog prvaka pokušali bi kasnije tijekom dana stići u Pisu ili u Rim, odakle bi krenuli na put autobusom za Milano.

Ne bude li se aerodrom otvorio, Messi i društvo najvjerojatnije će u smiraj dana krenuti na autobusnu ekskurziju uzduž mediteranske obale, koja će trajati (Viamichelin.com) 979 kilometara i desetak punih sati.

I Lyon prema Münchenu najvjerojatnije autobusom

Nogometaši Lyona stigli su nakon subotnjega prvenstvenog gostovanja (2-2) kod Bordeaxuxa kućama ujutro oko devet sati, pišu njemački mediji.

Na put dug 568 kilometara, s krajnjeg zapada (Bordeaux) na istok (Lyon) Francuske, krenuli su na isti način kako su i došli, autobusom.

Na isti će način, kako se čini, morati opet putovati u München, gdje u srijedu igraju prvi polufinalni dvoboj Lige prvaka s Bayernom na Allianz Areni. Taj će put biti dug dobrih 700 kilometara. Tako će unutar samo pet dana Francuzi autobusom proputovati gotovo 2600 kilometara.

- Bit će vrlo teško i neudobno. Ali ako se mora, putovat ćemo – izjavio je vratar Lyona Hugo Lloris.

Razlog tome vulkanska je erupcija na Islandu koja je limitirala zračni promet Europom. Zbog istog razloga Barcelona će vrlo vjerojatno putovati autobusom gotovo 1000 kilometara do Milana, gdje u utorak Katalonci igraju protiv Intera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije