Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDSKI SPOR S HAJDUKOM

Baka Slišković: Iskoristili su me da bi sačuvali mir

Baka Slišković
Ivo Čagalj/Pixsell
09.03.2010.
u 15:59

- Odbijao sam ponudu Grgića i Štimca, a pristao sam kada su rekli: “Mi se ne možemo vratiti u Split, ako ti ne pristaneš biti trener” - kazao je Slišković.

Nekadašnji Hajdukov trener, Blaž Slišković, u utorak je na Općinskom sudu u Splitu
ispričao svoju stranu priče vezanu uz tužbu koju je podnio protiv kluba i kojom traži 270.000 eura na ime neisplaćenih stavki iz ugovora.

Susret u vili Štimčevih

- Hajduk je pod vodstvom Katalinića u šest, sedam kola loše stajao. Par dana prije potpisivanja nazvao me Štimac i predložio da se nađemo u vili njegovih roditelja u blizini Neuma. Tada sam dvije godine bio izbornik BiH reprezentacije. Mislio sam da će me dočekati samo Igor, a tamo su bili i Branko Grgić te Fredi Fiorentini. Barem tri, četiri sata sam odbijao ponudu, a onda su mi kazali: “Mi se ne smijemo vratiti u Split, ako ti ne budeš trener Hajduka” – kazao je Baka i dodao da je tek kasnije shvatio da su ga iskoristili kako bi sebi osigurali mir i pozicije.

- Torcida je tražila njihovu smjenu, a mene su navijači voljeli. Vjerojatno nisu mislili da ću postići uspjeh pa su se nadali krivnju baciti na mene i tako me se riješiti. Međutim, krenuli su dobri rezultati i ja sam s Hajdukom završio na prvom mjestu – pojasnio je.

Ugovor s Hajdukom nije bio verificiran od strane HNS-a jer Slišković nije imao potrebnu licencu za rad u Hrvatskoj, a na to se i poziva Hajdukova obrana. Baka tvrdi da je u Hajduku trebao biti tri godine za 90.000 eura na godinu.

Sporni ugovor

Sutkinja u spisu nije imala primjerak potpisanog ugovora, a Slišković tvrdi da je ugovor potpisan u pet primjeraka, ali da ni on nikada nije dobio ni jednu od kopija.

- Kazali su da ću ga dobiti nakon što ga verificira HNS, da im donesem potrebnu dokumentaciju i da ništa ne brinem jer će sve riješiti Hajduk. Do verificiranja nikada nije došlo iako sam vršio pritisak na Fiorentinija. Nisam ni znao da je problem u licenci. UEFA mi je odobrila da budem izbornik, a kako je Hrvatska pod njenim okriljem nisam mislio da će u tome biti problem – objasnio je Baka.

Ključne riječi

Komentara 4

VP
Valentina Prokić
17:56 09.03.2010.

E moj Baka...tko sa djecom u krevet liježe, popišan se ustaje...šta si ti od tih lopova očekivao...

MI
mitar
18:09 09.03.2010.

E,moj Baka valjda ti je ovo skola da znas ubuduce s kime imas posla.Mada takav slucaj u klubu za koji navijam postoji sa Igorom Cvitanovicem.Samo sto taj klub vise duguje svojim bivsim igracima od Dinama

PI
pilatus
21:07 09.03.2010.

E moj Baka...ugovor potpisan u pet primjeraka a ti se nisi sjetio nijedan zadrzati za sebe!Sada ti preostaje da uz opravdanu gorcinu na svih tih pet primjeraka se posteno popiskis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije